Начало / Свят / „Моята борба“ следва тенденцията на „Петдесет нюанса сиво“

„Моята борба“ следва тенденцията на „Петдесет нюанса сиво“

Макар фашисткият манифест на Адолф Хитлер „Моята борба“ да не отбелязва добри продажби в книжарниците, той редовно е в челото на бестселър класации на онлайн търговци като „Амазон“ и „iTunes“, съобщи „Индипендънт“.

Електронните версии на книгата се поръчват много. Според британския журналист и писател Крис Фараоне „Моята творба“ следва тенденцията на „Петдесет нюанса сиво“ и други еротични и романтични творби. Фараоне, който пише за изданието „The Phoenix“ в Бостън и има публикувани книги по темата „Окупирай Уолстрийт“, казва, че хората не искат да си купуват „Моята борба“ в книжарниците, да я слагат в библиотеката си и още по-малко да я четат в метрото пред погледа на всички. Автобиографията обаче буди интерес и е много по-лесно да бъде поръчана за символична сума онлайн (издание на „Elite Minds Inc“ от миналата година е едва 99 цента) и след това изтрита. По същия начин много читатели четат еротични и романтични книги.

Майкъл Форд от издателството „Elite Minds Inc“ заяви, че продажбите на книгата на Хитлер са много добри. Той обаче не е искал да промотира творбата, за да не направи лошо впечатление. Форд е предпочел да я остави да се разпространява между тези, които имат интерес към историята.

Един от потребителите, поръчал друга версия на „Моята творба“ в „Амазон“, е публикувал следния коментар: „Хората трябва да разберат, че ако не се учим от такива хора, ще попаднем в капана им отново“.

„Петдесет нюанса сиво“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2389samladeVerk

Роман за любовта към книгите спечели наградата „Август Стриндберг”

Най-престижното шведско отличие отиде при Лидия Сандгрен Психолог по образование, тя работи върху дебюта си …