Начало / Свят / Нова книга разкрива неувереността на Обама за Афганистан

Нова книга разкрива неувереността на Обама за Афганистан

Президентът на САЩ Барак Обама не е бил уверен в правилността на собствената си стратегия по отношение на Афганистан, съобщи БГНЕС, позовавайки се на „Вашингтон пост. Това разкрива бившият военен министър Робърт Гейтс в нова мемоарна книга. „DUTY. Memoirs of a Secretary at War“ ще излезе на 14 януари.

В началото на 2010 г. Гейтс стигнал до извода, че „президентът не вярва в своята собствена стратегия и не обмисля възможността за водене на война“. За него всичко било свързано с оттеглянето на войските. В книгата си авторът разглежда ключови събития от времето му като министър, включително стратегията на САЩ за Афганистан и изтеглянето на частите от Ирак.

Според Гейтс роля в оформянето на поведението на Обама са изиграли хората от неговото обкръжение. По-специално той уличава вицепрезидента Джоузеф Байдън, както и тогавашните съветници на президента по националната сигурност Томас Донилън и генерал Дъглас Лют.

Робърт Гейтс стана министър на отбраната на САЩ по времето на президента Джордж У. Буш през декември 2006 година. Той подаде оставка през юли 2011 година, при Барак Обама.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

14rushdie1-videoSixteenByNine3000

Книгите на Салман Рушди превзеха класациите след нападението

Състоянието му за щастие се подобрява „Сатинински строфи” – романът, заради който писателят е осъден …