Начало / България / Русенската библиотека отново организира конкурс за книгоразделители

Русенската библиотека отново организира конкурс за книгоразделители

За трета поредна година русенската Регионална библиотека „Любен Каравелов“  кани деца и младежи на възраст от 5 до 24 години да вземат участие в организирания от Библиотеката в район Урсус, Варшава конкурс за художествен проект на книгоразделител. Темата на конкурса през 2014 г. е „Пролетно тайнство“.

Участниците са поканени да представят празници и обичаи от своите страни, свързани с пролетното тайнство. Във всяка страна хората отбелязват по различен начин това магическо време. Тези празници са важна част от тяхната културна традиция. Целта на конкурса е те да се представят като част от проектите на участниците и така да се опознаят културните традиции, тяхната красота и духовен смисъл.
Допускат се всички познати техники, материали и формати на проектите за книгоразделители.
Всички наградени художествени проекти ще бъдат отпечатани във вид на книгоразделители от организаторите на конкурса.
В изданието му през 2013 г. взеха участие над 150 деца от Русе и много от тях бяха отличени.

Крайният срок за предаване на проектите, придружени от формуляр за участие, е 10 февруари 2014 г., РБ “Любен Каравелов“ – Русе, отдел „Литература за чуждоезиково обучение“. Библиотеката се ангажира с изпращането на творбите до организаторите.

За допълнителна информация: Теодора Стоянова, отдел „Литература за чуждоезиково обучение“, тел. 0878 574 925, fld@libruse.bg.

Регламента на конкурса и формуляра за участие в конкурса могат да се изтеглят от сайта на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе: www.libruse.bg

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …