Начало / България / Русенската библиотека отново организира конкурс за книгоразделители

Русенската библиотека отново организира конкурс за книгоразделители

За трета поредна година русенската Регионална библиотека „Любен Каравелов“  кани деца и младежи на възраст от 5 до 24 години да вземат участие в организирания от Библиотеката в район Урсус, Варшава конкурс за художествен проект на книгоразделител. Темата на конкурса през 2014 г. е „Пролетно тайнство“.

Участниците са поканени да представят празници и обичаи от своите страни, свързани с пролетното тайнство. Във всяка страна хората отбелязват по различен начин това магическо време. Тези празници са важна част от тяхната културна традиция. Целта на конкурса е те да се представят като част от проектите на участниците и така да се опознаят културните традиции, тяхната красота и духовен смисъл.
Допускат се всички познати техники, материали и формати на проектите за книгоразделители.
Всички наградени художествени проекти ще бъдат отпечатани във вид на книгоразделители от организаторите на конкурса.
В изданието му през 2013 г. взеха участие над 150 деца от Русе и много от тях бяха отличени.

Крайният срок за предаване на проектите, придружени от формуляр за участие, е 10 февруари 2014 г., РБ “Любен Каравелов“ – Русе, отдел „Литература за чуждоезиково обучение“. Библиотеката се ангажира с изпращането на творбите до организаторите.

За допълнителна информация: Теодора Стоянова, отдел „Литература за чуждоезиково обучение“, тел. 0878 574 925, fld@libruse.bg.

Регламента на конкурса и формуляра за участие в конкурса могат да се изтеглят от сайта на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе: www.libruse.bg

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …