Начало / Свят / Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

Роман за сериен убиец от Стивън Кинг ще излезе през лятото на 2014 г., съобщи thebookseller.com. Произведението е озаглавено „Mr Mercedes“ и ще бъде публикувано на 3 юни от „Hodder“. Издателството държи правата за публикуване на книги от Кинг в Обединеното кралство и страните, които са били членки на Британската империя, с изключение на Канада.

Книгата ще проследи историята на пенсионирания детектив от отдел убийства, Бил Ходжс, който е преследван от кошмари, свързани със случаите, които не е разрешил. Особено го тормози случай, в който шофьор с откраднат „Мерцедес“ прегазва опашка от безработни, наредили се пред бюро по труда. 8 са убити, 15 са ранени, но убиецът не е хванат.

Месеци по-късно, Ходжс получава писмо от човек, който твърди, че е извършителят. Брейди Хартфийлд, който живее с майка си, която е алкохоличка, в къщата, в която е роден, готви нов удар. Ходж и група негови странни приятели трябва да спрат убиеца в тази напрегната надпревара с времето.

Филипа Прайд, редактор, коментира:

„Още веднъж Стивън Кинг показва своя диапазон и гъвкавост в писането, както и силата си като разказвач. Развълнувани сме, че ще публикуваме трилър, в който той рисува брилянтен и дълбок образ на един сериен убиец. Книгата е не по-малко плашеща от всяка история в жанр ужаси“.

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

246728883_1593745517631538_1290808390045525334_n

Декември е време за прегръдка и вълшебна история

Месецът е приказка, която сами пишем Годината си отива, а с това внезапно се присещаме …