Коледните и новогодишни празнични дни наближават и всеки търси нови идеи за рецепти за ястия, които да включи към празничната трапеза. Редакцията на сайта huffingtonpost.com ни предлага своя избор за най-добри готварски книги, излезли през 2013 г., които съдържат предостатъчно сполучливи рецепти за деликатеси.
„Pok Pok“ от Анди Рикър и Джей Джей Гууд. Един завършен гид за същността на тайландската кухня и как да се научим да я приготвяме правилно
„L.A. Son“ от Рой Чой, Тиен Нгуен и Наташа Фан. Една от готварските книги, които имат и литературна стойност, а не са добри само от към рецепти. Рой Чой говори за това как се е преборил с пристрастеността към наркотици и хазарт и защо храната означава толкова много за него.
„Four & Twenty Blackbirds Pie Book“ от Емили и Мелиса Елсън. Авторките са сестри, които работят в пекарната „Four & Twenty Blackbirds“ в Бруклин. Те ще ви научат как винаги да правите неустоим пай.
„Daniel: My French Cuisine“ от Даниъл Бюлуд, Силви Бигар и Бил Бъфорд. Гид за френската кухня. За дните, в които имате време, което да посветите на готвене. Ако се затруднявате с ястията, направете ги на части.
„Vegetable Literacy“ от Дебора Медисън. Авторката предлага 300 рецепти за вкусни зеленчуци. Ще погледнете на вегетарианската кухня с други очи.
„Ivan Ramen“ от Айвън Оркин и Крис Янг. Рецепти, които ще ви превърнат в истински майстор на пастата.
„Duck, Duck, Goose“ от Ханк Шоу. Хобитата на Шоу са лова и готвенето. Той предлага начини за приготвяне на птиче месо, които са идеални за коледната вечеря.
„Gramercy Tavern“ от Майкъл Антъни и Дороти Калинс. Книга за почитателите на изисканите ресторанти. Ако правите вечерно парти и искате да впечатлите гостите, това е творбата, към която да се обърнете.
„Ottolenghi“ от Йотам Отоленги и Сами Тамими. Книга за еврейската кухня. Тази творба е издадена за първи път през 2008 г. във Великобритания, но е преиздадена тази година в САЩ.
„The Little Paris Kitchen“ от Рейчъл Куу. Още една книга, посветена на френската кухня. Авторката е готвачка, който ще ви разкрие тайните за старите домашни френски вкусотии.
„Pickles, Pigs & Whiskey“ от Джон Кърънс. Кърънс е професионален готвач от 1992 г. С тази си творба, той отдава почит на южняшката американска кулинария.
„Sauces & Shapes“ от Орета Занини Де Вита и Морийн Фант. Това е една своеобразна енциклопедия на пастата. Снимките в книгата също са страхотни.
„Robicelli’s“ от Алисън и Мат Робичели. Семейство Робичели има успешна пекарна. Те предлагат много рецепти за вкусни десерти.
„It’s All Good“ от Гуинет Полтроу. Да, има много самореклама и позиране, съпътстващи една холивудска звезда като Полтроу, но има и добри рецепти. Освен това, масово критиците дадоха положителна оценка на произведението.