Начало / Любопитно / Най-добрите готварски книги на 2013 година

Най-добрите готварски книги на 2013 година

Коледните и новогодишни празнични дни наближават и всеки търси нови идеи за рецепти за ястия, които да включи към празничната трапеза. Редакцията на сайта huffingtonpost.com ни предлага своя избор за най-добри готварски книги, излезли през 2013 г., които съдържат предостатъчно сполучливи рецепти за деликатеси.

„Pok Pok“ от Анди Рикър и Джей Джей Гууд. Един завършен гид за същността на тайландската кухня и как да се научим да я приготвяме правилно

„L.A. Son“ от Рой Чой, Тиен Нгуен и Наташа Фан. Една от готварските книги, които имат и литературна стойност, а не са добри само от към рецепти. Рой Чой говори за това как се е преборил с пристрастеността към наркотици и хазарт и защо храната означава толкова много за него.

„Four & Twenty Blackbirds Pie Book“ от Емили и Мелиса Елсън. Авторките са сестри, които работят в пекарната „Four & Twenty Blackbirds“ в Бруклин. Те ще ви научат как винаги да правите неустоим пай.

„Daniel: My French Cuisine“ от Даниъл Бюлуд, Силви Бигар и Бил Бъфорд. Гид за френската кухня. За дните, в които имате време, което да посветите на готвене. Ако се затруднявате с ястията, направете ги на части.

„Vegetable Literacy“ от Дебора Медисън. Авторката предлага 300 рецепти за вкусни зеленчуци. Ще погледнете на вегетарианската кухня с други очи.

„Ivan Ramen“ от Айвън Оркин и Крис Янг. Рецепти, които ще ви превърнат в истински майстор на пастата.

„Duck, Duck, Goose“ от Ханк Шоу. Хобитата на Шоу са лова и готвенето. Той предлага начини за приготвяне на птиче месо, които са идеални за коледната вечеря.

„Gramercy Tavern“ от Майкъл Антъни и Дороти Калинс. Книга за почитателите на изисканите ресторанти. Ако правите вечерно парти и искате да впечатлите гостите, това е творбата, към която да се обърнете.

„Ottolenghi“ от Йотам Отоленги и Сами Тамими. Книга за еврейската кухня. Тази творба е издадена за първи път през 2008 г. във Великобритания, но е преиздадена тази година в САЩ.

„The Little Paris Kitchen“ от Рейчъл Куу. Още една книга, посветена на френската кухня. Авторката е готвачка, който ще ви разкрие тайните за старите домашни френски вкусотии.

„Pickles, Pigs & Whiskey“ от Джон Кърънс. Кърънс е професионален готвач от 1992 г. С тази си творба, той отдава почит на южняшката американска кулинария.

„Sauces & Shapes“ от Орета Занини Де Вита и Морийн Фант. Това е една своеобразна енциклопедия на пастата. Снимките в книгата също са страхотни.

„Robicelli’s“ от Алисън и Мат Робичели. Семейство Робичели има успешна пекарна. Те предлагат много рецепти за вкусни десерти.

„It’s All Good“ от Гуинет Полтроу. Да, има много самореклама и позиране, съпътстващи една холивудска звезда като Полтроу, но има и добри рецепти. Освен това, масово критиците дадоха положителна оценка на произведението.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture4

Светлана Дичева: Ако бях политик, щях да слушам внимателно интервютата с творци

Радиожурналистът предлага сега сборник с разкази Познавате кадифения тембър на Светлана Дичева от програма „Хоризонт“ …