Начало / Свят / Самопубликуването в „Амазон” набира скорост

Самопубликуването в „Амазон” набира скорост

Според статистика на „Амазон” около 25% от най-продаваните книги за „Киндъл”, са били публикувани от авторите им чрез платформата Kindle Direct Publishing, съобщи novostiliteratury.ru.

През изминалата година броят на самопубликувалите се автори е нараснал значително и се очаква да продължи да расте. Според Орна Рос, директор на Алианса на независимите писатели във Великобритания, няма пречки електронни книги, които са публикувани директно от авторите си, да не станат бестселъри. Тенденцията е, че такива писатели, които пробиват сами, после биват канени от мастити издателства. Например професорът от британски университет Пол Рикингтън пуснал сам два свои детективски романа, които се продали в 150 000 екземпляра, а след това бил поканен да сключи договор с Pan Macmillan. 19-годишната студентка Бет Рикс, автор на любовни романи, вече има договор с Random House.

Платформата Amazon’s Kindle Direct Publishing, достъпна на адрес kdp.amazon.com, позволява всеки да публикува свои произведения на следните езици: английски, немски, френски, испански, португалски, италиански и японски. Публикуването отнема 5 минути, а е-книгата се появява в „Амазон” след 24 ч. и е достъпна до притежателите на „Киндъл” в цял свят. Предимство е, че авторът има възможност по всяко време да нанася поправки в текста си. Освен това процентът за авторски права е 70.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …