Начало / Свят / Почина Айда Полок – най-възрастната авторка на романтични романи

Почина Айда Полок – най-възрастната авторка на романтични романи

Почина Айда Полок, която беше считана за най-възрастната авторка на романтични романи, съобщи „USA Today“. Тя напусна този свят на 105-годишна възраст. Новината беше обявена от нейната дъщеря Розмари. Писателката е починала в старчески дом, близо до дома й в Ланрет, югозападна Англия.

Айда Полок, с моминско име Кроу, е родена 1908 г. в Англия. Отгледана от самотна майка, тя публикува първите си разкази още като тийнейджърка. След бурна младост, включваща самостоятелно пътешествие до Мароко, тя се омъжва за Хю Полок – войник, редактор и издател. След като съпругът й фалира през 50-те години на ХХ век, тя се захваща сериозно с писане, за да осигури доход на семейството си.

Нейната кариера се простира в рамките на 7 десетилетия. Подписвала се е както с моминското си име и фамилията на мъжа й, така и с 11 псевдонима. Излезли са 123 нейни книги, сред които „White Heat“, „The Devil’s Daughter“, „The Sweet Surrender“ и мемоарите „Starlight“. Нейното творчество се базира на историите на млади, красиви и бедни жени, които имат връзки с богати и по-възрастни мъже, които играят за тях и фигурата на бащата. 124-ят и 125-ят й роман ще бъдат публикувани догодина.

Нейният съпруг, Хю Полок, умира през 1971 г. Преди да се ожени за нея, той е имал брак с популярната писателка Инид Блайтън. Освен това е бил редактор на книгата на Уинстън Чърчил, „The World Crisis“. Той обаче никога не е редактирал Айда Полок.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …