Начало / България / Излезе автобиографията на Феликс Баумгартнер

Излезе автобиографията на Феликс Баумгартнер

На 14 октомври 2012 г. австриецът Феликс Баумгартнер се издигна с балон на 39 kм надморска височина (т.е. в стратосферата), скочи и след свободно падане, продължило 4 минути и 19 секунди, се приземи с парашут. По този начин той постави няколко световни рекорда – за височина на подобен тип скокове, за първи път човек преминава звуковата бариера (скоростта на звука) само със скафандър, т.е. без да се намира в моторизирано превозно средство.

„Понякога трябва да отидете много нависоко, за да разберете колко сте малки в действителност”,  казва Феликс Баумгартнер.

Какво е усещането да се спускаш със свръхзвукова скорост? Каква е мотивацията на Баумгартнер? Кои са най-критичните моменти в мисията „Ред Бул Стратос“? До каква степен бащата на Феликс е допринесъл за успехите на сина си? Отговор на тези въпроси дава самия Феликс Баумгартнер в автобиографията  си „Покорителят на небесата“. Книгата е вече на българския книжен пазар, издадена от „Вакон”

Баумгартнер  е роден на 20 април 1969 г. в Залцбург. С парашутизъм се занимава, когато навършва 16 години. През 90-те преминава обучение по бейсджъмпинг, след което прави сензационни скокове с парашут от мостове, сгради и забележителни обекти. През 1997 г. на легендарния Бридж дей в Западна Вирджиния, САЩ, става световен шампион по бейсджъмпинг. През 1999 г. скача от статуята на Христос в Рио де Жанейро и от кулите „Петронас” в Куала Лумпур, Малайзия. През 2003 г. става първият човек, прелетял Ламанша със специално изработени крила от въглеродни влакна.

„Покорителят на небесата“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …