Начало / Свят / Книга показва Коледа през очите на Марк Твен

Книга показва Коледа през очите на Марк Твен

Нова книга показва един от най-светлите празници, Коледа, през очите на великия американски автор и комик Марк Твен. Творбата „A Mark Twain Christmas: A Journey Across Three Christmas Seasons“ вече е на американския книжен пазар, съобщи „USA Today“. Тя е написана от Карло ДеВито – издател и винар. Произведението е публикувано от „Cider Mills Press“ и е 160 страници.

Книгата представлява три разказа, описващи Коледните празници през погледа на Марк Твен. ДеВито се вдъхновил от посещение във викторианския готически дом на писателя в Хартфорд, Кънектикът, който вече е музей.

Коледа е бил любимият празник на Марк Твен. Читателят е отведен на пътешествие между 1875 и 1909 г. Тогава, по време на Коледните празници, Твен преживява както най-щастливите си мигове, така и най-големите загуби. Авторът на „Том Сойер“ и „Приключенията на Хъкълбери Фин“ бил обсебен от този празник. Къщата му винаги била окичена с украса по това време от годината. В неговото семейство Коледа винаги се празнувала подобаващо. След излизането на първите два тома от автобиографията на Твен, неговите почитатели биха оценили и книга за Коледа през неговите очи.

Книги от Марк Твен тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …