Начало / Свят / Геймъри дали 109 500 долара за игра по Джейн Остин

Геймъри дали 109 500 долара за игра по Джейн Остин

Геймъри финансирали новата игра „Ever, Jane“, базирано на произведенията на Джейн Остин. Това съобщи списание „8“, позовавайки се на Kickstarter. Поддръжниците на проекта на 3 turn Productions са 1600 и са събрали общо 109,5 хил. долара.  

„Ever, Jane“  беше анонсирана в началото на ноември, като се очаква финалната версия да е готова чак през 2016 г.  Действието се развива в началото на XIX век в английската провинция. Героите са съседски фамилии благородници. Те трябва да си ходят на гости, да ловуват, да организират балове, да музицират и да водят домакинството. При създаването на персонажите в играта геймърите ще трябва да наблегнат над такива човешки измерения като доброта, дълг, чест, щастие, репутация.  Разрешени са конфликти между героите, но вместо традиционните за този тип игри боеве, добрите стари англичани ще пускат слухове и интриги един срещу друг. Така ще свалят статуса на противника – като му затворят пътя към висшето общество.

Книги от Джейн Остин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кирил-Камбарев-3

Кирил Камбарев: Едни от най-успелите военачалници в световната история са сурови мъже

Представяме ви един българин, който преподава математика във Великобритания и пише романи за Средновековна България Фразата, …