Начало / Свят / Майкъл Морпурго написа книга за родители, страдащи от дислексия, които искат да четат на децата си

Майкъл Морпурго написа книга за родители, страдащи от дислексия, които искат да четат на децата си

Майкъл Морпурго е първият писател, написал книга за родители, страдащи от дислексия, съобщи thebookseller.com. Произведението му „All I Said Was“ ще излезе през февруари 2014 г., издадено от „Barrington Stoke“. Дислексията е неспособност за четене и разбиране на написани думи и изречения. Тази книга ще позволи на родители, страдащи от нея, да четат на децата си.

„Винаги съм се възхищавал на екипа на „Barrington Stoke“ заради тяхната страст към историите и заради това, че правят всичко възможно те да достигнат до деца, за които четенето е предизвикателство. Само чрез любовта ни към четенето и нейното предаване нататък, ние създаваме читатели. Веднага бях грабнат от идеята за такава книга, която да помогне на родители, страдащи от дислексия, както и на по-неуверени хора, да четат на децата си“, сподели Морпурго.

Издателството „Barrington Stoke“ възнамерява да направи цяла поредица от такъв тип. Тя ще се нарича „Red Squirrel books“. Следващата част, след тази на Морпурго, ще бъде “ Itch Scritch Scratch“ от Елинор Ъпдейл и илюстраторката Сара Хорн. Тя ще излезе през март следваща година.

Свързани заглавия
Майкъл Морпурго: Ако използваме книгите единствено като инструмент за ограмотяване, децата няма да се научат да обичат литературата
Майкъл Морпурго: Да не умъртвим любовта на децата към литературата
Майкъл Морпурго: Затварянето на библиотеки кара интелекта да обеднява

Книги от Майкъл Морпурго тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …