Начало / България / Калин Терзийски представя „Любовта на 45-годишния мъж“ в „Хеликон-Бургас”

Калин Терзийски представя „Любовта на 45-годишния мъж“ в „Хеликон-Бургас”

Калин Терзийски ще гостува на „Хеликон- Бургас” на 11 декември, сряда. В 18 часа той ще представи в крайморския град последната си книга „Любовта на 45-годишния мъж“.

„Любовта на 45-годишния мъж“ е роман за личната революция на един мъж на средна възраст. Той се опълчва срещу съществуващите норми на обществото и побеждава. Но не чрез насилие и омраза, а чрез смирение. В този смисъл романът е история за смирението пред собствените чувства.

Революцията на Антон К. е най-вече срещу превърналия се в норма предразсъдък, че щастието на едни носи нещастие на други. Както и този, че удоволствията са грях. Грях дори и в най-съвременния, консуматорски смисъл. Революция също и срещу предразсъдъка, че мъжът не трябва да се оплаква. И срещу доста други.
Героят на този роман, Антон К. се влюбва въпреки господстващата представа, че след една определена възраст това е неприлично и некрасиво. А се влюбва в красиво момиче, просто защото именно това е част от бунта му – срещу лицемерното изискване – интелектуално и морално, че не телесно красивото е красиво, а че красиво е нещо друго… Антон К. иска да върне нещата към първичната им, ясна и категорична същност. Към това, което той чувства като своя изконна истина. Която е истина както на душата, така и на тялото.
Той е живял като повечето мъже на своята възраст – търсейки удобна философия, която да обясни и оправдае изсъхващото му, лишено от страст сърце. Но когато се влюбва, той става жив и страстен борец за правото на всеки човек да чувства така, както той самият иска. А не както се очаква от него. Той става неуморен адвокат на любовта, която според него е винаги и във всеки случай невинна. И с тази своя борба рискува да стане антипатичен.
Но коя истина не рискува това?

Калин Терзийски е роден през 1970 г. в София. Завършва медицина и специализира психиатрия. Автор е на  книгите „Алкохол”, „Лудост”, „Имен ден за добрия човек“, „13 парчета от счупеното време“, „Любовта на 35-годишната жена“, „Войник или Упование за обезсърчените”. Той е носител на Европейската литературна награда за  2011 г. със сборника разкази „Има ли кой да ви обича“. Последно бе един от лекторите в  курс по творческо писане.

„Любовта на 45-годишния мъж“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …