Начало / Свят / Творби на П. Г. Удхаус на повече от 100 години бяха намерени в архив на вестник

Творби на П. Г. Удхаус на повече от 100 години бяха намерени в архив на вестник

Голяма колекция на писателя П. Г. Удхаус от преди повече от 100 години беше открита в архива на вестник в Лийдс, съобщи „Индипендънт”. Във връзка с проекта „Wodehouse Reclamation Project”, който се прави в чест на големия английски автор, изследователи откриха над 500 поеми, публикувани в изданието „The Globe and Traveller” между 1901 и 1903 г.

Тогава Удхаус е бил стажант там на пълен работен ден и е водил рубриката „By the Way”. Поредицата е била отпечатвана на първа страница на вестника. Тези творби на създателя на героите Джийвс и Устър никога не са отпечатвани оттогава насам. Изследователят Джон Доусън твърди, че стилът е типичен за Удхаус и не може да бъде сбъркан. Той допълни, че поемите се събират и ще бъдат публикувани в книга, която ще в рамките на следващите няколко години.

П. Г. Удхаус е английски писател, комик, роден през 1881 г. Той е популярен най-вече с многото си произведения за персонажите Джийвс и Устър. Книги за тях са преведени и на български език. Това са „Горе главата, Джийвс”, „Законът на Устър”, „Пълен напред, Джийвс”, „Джийвс и Устър”, „Джийвс и Устър 2”, „Всичко за Джийвс” и „Джейвс запретва ръкави”. Умира 1975 г.

Книги от П. Г. Удхаус тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …