Начало / България / Москва е почетен гост на Софийския международен панаир на книга

Москва е почетен гост на Софийския международен панаир на книга

Почетен гост на традиционния Софийски международен панаир ще бъде Москва. Руската литература ще бъде представена на уникален щанд, съобщи организаторът Асоциация „Българска книга“. Панаирът ще бъде открит на 10 декември в НДК и ще продължи до 15 декември.

200 изложители, десетки български и чуждестранни писатели, три сцени и четири етажа, изпълнени с книги – това ще впечатли посетителите на тазгодишното издание на най-големия книжен форум в България.

По повод миналогодишния почетен гост на проявата – Унгария, е поканен вицепремиерът на държавата г-н Тибор Наврачич да открие панаира. Тогава се включиха над 140 български и чуждестранни издатели.

Тази година ще се проведе и първият Софийски международен литературен фестивал, който ще е в рамките на Софийския международен панаир. 2013 г. е посветена на литературата на Балканите. Мраморното фоайе в НДК ще бъде място за среща на автори, публика и представители на седем балкански държави, които ще демонстрират как литературата преодолява граници.

Съпътстващата културна програма на панаира ще се провежда всеки ден в специално изграден литературен кът на третия етаж.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …