Начало / България / „Хеликон” пусна луксозни издания с до 75% отстъпка

„Хеликон” пусна луксозни издания с до 75% отстъпка

Ценни, луксозни книги на много изгодни цени могат да бъдат купени във веригата „Хеликон” с отстъпка до 75% от коричната цена. Книгите са истинско бижу за всяка домашна библиотека и оригинален подарък за Коледа.

Сред тях са „Огледалото на света. Нова история на изкуството” на Джулиан Бел, “Най-забележителните сгради и паметници на света” на Тревър Хауелс, “Книга за загадъчните места” на Енцо Бернардини и други. Те са написани и редактирани от авторитетни, световноизвестни учени и не предлагат само познатите версии, но и алтернативни теории. Всички книги са луксозни издания с високи полиграфически характеристики и огромен илюстративен материал. Те са достъпни и в books.bg.

“Великите градове в историята”
Под редакцията на Джон Джулиъс Норуич  
290 илюстрации, 244 цветни     
стара цена 80 лв. / нова цена 19,95 лв.

Още от появата на урбанизацията в Месопотамия до днешните световни метрополии великите градове бележат пътя на развитие на човешката цивилизация – Вавилон и Ниневия, Атина и Рим, Истанбул и Венеция, Тимбукту и Самарканд – самите им имена са обвеяни с история и романтика.
„Великите градове в историята“ разказва тяхната история през вековете, като се започне от най-ранните, от Урук и Тива, та до Йерусалим и Александрия. Следват приказните градове на първото хилядолетие: Дамаск и Багдад по времето на халифатите, Теотиуакан и градът на маите Тикал в Централна Америка и столицата на китайската династия Тан – Чанан. През Средновековието светът става свидетел на възхода на могъщи градове: Палермо и Париж, Бенин в Африка и Ангкор на кхмерите. Навлизайки в зората на съвременния свят, ние пътуваме до ислямските Исфахан и Агра, Прага и Амстердам в техния апогей, преди да достигнем до феномена на съвременните мегаполиси: Лондон и Ню Йорк, Токио и Барселона, Лос Анджелис и Сан Пауло.
Характерът на всяко място и причините за неговия успех са описани и обяснени от съзвездие от над петдесет авторитетни автори. Виждаме как е изглеждал всеки от тези градове през златния си век.

“Огледалото на света. Нова история на изкуството”
Автор: Джулиан Бел
372 илюстрации, 267 цветни
стара цена 100 лв. нова цена 34,95 лв.

Какво е изкуството и откога датира? Защо го правим? Защо то се променя? Такива са само малка част от въпросите, на които Джулиан Бел се спира в тази нова, за XXI век, история на изкуството.
От първия подтик да сътворят изкуство от груби материали до съвременните инсталации хората неизменно са привлечени от създаването на образи.
Сам художник, Бел използва широк подбор от творби – и прочути, и недотам познати, – за да покаже пътищата, по които изкуството се превръща в продукт на нашия споделен опит, и начините, по които, подобно на огледало, то може да отрази мястото на човека и основополагащите за нашата култура парадигми.
Авторът избира една глобална перспектива и изгражда съпоставки, които да провокират и осветлят читателя: танцуващи бронзови фигури от Южна Индия, романски скулптури, барокови тавани и подобни на скъпоценни камъни персийски ръкописи са дискутирани наред с причудливи свидетелства на универсалния съзидателен инстинкт.
Съчетал вещината на познавача и безпогрешния усет на ценителя, Бел сплита разнородни нишки в красиво написано, ярко повествование.

“Книга за загадъчните места”
Автор: Енцо Бернардини
Стара цена 45 лв. нова цена 19,95
С над 600 снимки и скици

Книгата предлага цялостно изследване на неразкритите загадки на великите цивилизации от миналото. Свещени места, пейзажи символи и изчезнали древни цивилизации. В един-единствен том – добитите познания за митове и легенди, които очароват човека от хилядолетия. Вълнуващо пътешествие в света на археологията и колективното въображение от Хеопсовата пирамида до фигурите от Наска, от Ноевия ковчег до загадъчните кръгове сред житата. И още –  храмъа Стоунхендж, мегалитите в Карнак, развалините в Теотиуакан, цитаделата на инките Мачу Пикчу. Въпреки нарастването на броя на археологическите изследвания, неизвестните страни и нерешените въпроси по отношение на много места се оказват доста повече от постигнатите познания. Многобройни са местата, за които не е възможно и днес да се представят убедителни обяснения.
В този труд са подбрани и документирани главните загадъчни места в света, без предубедености, но и без отстъпки по отношение на безпочвени умозрения. Описани и богато илюстрирани са около 40 от свещените места, символичните пейзажи и изчезналите градове. Географският показалец накрая включва синтезирано други 80 местности. Към изданието има тълковен речник и библиография.

“Книга за първооткривателите”
Автор: Йън Харисън
Стара цена 42 лв. нова цена 14,95 лв.

Как се стига до най-прочутите постижения на съвременния свят? Кои са първите думи, изречени по телефона? Как Франк Еперсън случайно изобретява първия сладолед на клечка? Кой се реди на опашка цяла нощ, за да си осигури първия британски регистрационен номер „А 1“?
„Книга за първооткривателите“ описва първите мигове, в които се е случило нещо ново. Това е богата енциклопедия за раждането на пионерските нововъведения и постижения. Тя съдържа датите, подробните обстоятелства и историите на забележителни умове и личности, които стоят зад епохалните постижения на човечеството.
Книгата предлага факти, фотографии и картини. Обхваща технически нововъведения, върхове на човешките усилия, велики спортни мигове, политически повратни моменти, културни върхове, медицински пробиви и постижения в храната и напитките. Освен удоволствие, всяка история ще предизвика и удивление с описанието и илюстрирането на първите постижения.

“Най-забележителните сгради и паметници на света”
Под редакцията на Тревър Хауелс
Стара цена 45 лв. нова цена 19,95 лв.

Книгата предлага обиколка на 100 от световните шедьоври на архитектурата и инженерството – от дворци и църкви до мостове и небостъргачи, паметници и къщи. В нея ще намерите:
преглед на архитектурната история – методи, материали, технологии и стилове
100 архитектурни творения, описани в подробности: история, предназначение, създатели
древни и съвременни сгради и паметници от целия свят
инженерни шедьоври – мостове, акведукти и транспортни системи
великолепни нови изображения на най-забележителните сгради и паметници
стотици илюстрации, карти и снимки
Това е съвършеният наръчник за всеки, който се интересува от застроената околна среда.

„Седемдесетте велики пътешествия в историята“
Под редакцията на Робин Ханбъри-Тенисън
420 илюстрации, 331 цветни  
стара цена 80 лв.  /нова цена 19,95 лв.

Книгата разказва историята на най-смелите изследователи, като описва епичните откривателски пътувания и разкрива движещите стимули на най-неустрашимите. Сред тях са Марко Поло, Фернандо Магелан, Дейвид Ливингстън, Амелия Еърхарт, Нийл Армстронг и много други.
Всъщност това е цялата енциклопедия на изследователските пътешествия –  от удивителната миграция на първите хора, рейдът на Александър Велики до Инд, походът на Ханибал през Алпите, саможертвените пътувания на християнските и мюсюлманските поклонници през средните векове, плаванията на Колумб, Кук, Беринг; научните експедиции на Фон Хумболд и Дарвин, за да стигнем до Нийл Армстронг и покоряването на Луната.
Това е книга за онези, които се възхищават от живота и личностите на първите, изследват неизследваното и се отправят в неизвестното. Както никоя друга творба тази съживява романтиката и кара читателя да усети истинския трепет от пътуването.

“Седемдесетте големи загадки на дивата природа”
Под редакцията на Майкъл Дж. Бентън
368 илюстрации, 338 цветни
стара цена 80 лв. / нова цена 19,95 лв.

Знаем ли наистина как „функционира” земята? Сигурни ли сме, че знаем всичко? Над 60 доказани световни учени – от Франция и Германия до Италия и Холандия, от Англия и САЩ до Индия и Австралия  – осигуряват достъп до техните авангардни изследвания и открития.
Книгата дава отговори на щекотливи въпроси като: дали  динозаврите са топлокръвни; защо бозайниците властват над света; кое е най-голямото вулканично изригване на всички времена; винаги ли полюсите са били покрити със сняг; само хората ли имат съзнание; кое е най-голямото живо същество  – кит, гъба или секвоя; какво ще се случи с климата в бъдеще; защо имаме по 5 пръста на ръцете и краката.
Това е книгата, която в най-голяма степен показва бъдещето на човечеството на планетата.

“Седемдесетте чудеса на Китай”
Под редакцията на Джонатан Фънби
Стара цена 80 лв. нова цена 19,95 лв.

Китай постепенно издига ръст като водеща световна икономическа сила, но какво все пак се крие зад устремното му развитие в началото на ХХІ век? Какви са корените, какво е същинското естество на тази велика цивилизация?
Книгата съдържа отговори на вълнуващи въпроси за Пътя на коприната, удивителната дива природа,  превъзходните творби на изкуствата, впечатляващите монументи на миналото, пулсиращите от живот модерни градове. Постиженията в художествената сфера в Китай надали имат равни на себе си в света – калиграфски свитъци, нефритени изделия, копринени одежди, керамични творби, лакирани произведения, рожби на живописта, бронзови изработки, най-фини мебели и наситени с красота и символика градини ни се представят тук в статии, написани от най-видни специалисти. Прочути монументи като Забранения град в Пекин и Великата китайска стена израстват пред очите на читателя в цялото си величие. Той може да се наслади както на великолепието на старите имперски градове Сиан и Нанкин, така и на бързо разрастващите се Шанхай и Пекин с изумителните им небостъргачи.
Написана от талантлив екип от учени както с азиатски, така и с европейски произход, снабдена с превъзходни илюстрации, „Седемдесетте чудеса на Китай“, представлява уникално описание на огромната и енигматична страна, приковала вниманието на днешния свят.

“Хроника на маите и техните крале и кралици”
Автори: Саймън Мартин и Николай Грубе
Стара цена 60 лв. нова цена 14,95 лв.
336 илюстрации, 86 цветни

Над хиляда години гъстите тропически гори на Централна Америка крият руините на една от най-великите световни цивилизации – на маите. Зад древните градове и изоставени художествени творби – великолепните скулптури от Копан, изящните рисунки върху вази от Наранхо, могъщите пирамиди в Тикал и Калакмул – лежи бурната история на техните династии. Днес изумителният напредък в разчитането на йероглифната писменост на маите хвърля светлина върху тази история.
„Хроника на маите и техните крале и кралици“ е първата книга, която обединява и разглежда в един том най-великите династии на маите. Описвайки много от собствените си открития, двама от най-видните световни експерти по йероглифната писменост на маите въвеждат читателя в неизвестната до неотдавна история.
Непрестанни конфликти бушуват в една територия, разделена между множество кралства. Жестоки съперничества разцепват династиите на враждуващи фракции. Жените рядко се издигат на власт, но когато успяват, те могат да се проявят като свирепи завоевателки.
„Хроника на маите и техните крале и кралици“ обединява най-новите археологически постижения с увлекателно изложение, предлагайки на читателя място на първия ред в съвременната археология.

“Хроника на фараоните”
Автор: Питър Клейтън
Стара цена 60 лв.нова цена 14,95 лв.
350 илюстрации, 130 цветни

Книгата е незаменим функционален наръчник за Древен Египет. Едновременно е увлекателна популярна история и уникален справочник. Съдържа биографични данни за всички известни фараони – над 170 на брой. Разказва за живота и личността на знаменити царе – Джосер, Тутанхамун, Рамсес Велики, и знаменити царици – Хатшепсут, Нефертити, Клеопатра.
Авторът предлага хронология чрез визуални графики за времетраенето на всяко царуване и застъпването на някои от периодите. Има подробни данни за всеки фараон, включително най-важни сведения като царски титли, места на погребения и семейни връзки.
Приложени са таблици за родословни дървета, царски мумии и основни събития плюс специални статии за всичко – от осемте съпруги на Рамзес Велики до фараоните на Изхода. Читателят ще види портретите на всички видни владетели и диаграми на царските гробници и монументи.

“Хроника на руските царе”
Автор: Дейвид Уорнс
229 илюстрации, 100 цветни
Стара цена 60 лв.  нова цена 14,95 лв.

Книгата обхваща периода от края на XV до началото на XX век и представя известни и позабравени владетели в жива поредица от биографични портрети. Открийте фактите, изградили репутацията на Иван Грозни, чието царуване е изпълнено с терор, невиждан в руската история до Сталин, на Петър Велики, динамичния реформатор и модернизатор, или на Екатерина Велика, решителната млада германска принцеса, узурпирала властта, забележителна с увлечението си по идеите на Просвещението и с колоритния си личен живот, както и на последния цар Николай II, слабохарактерен владетел в период на драматични за страната промени. По-малко известните, ала също толкова интересни владетели, като благочестивия, но болнав Фьодор I, добросърдечния и избухлив Алексей Михайлович и императрица Анна с вкуса си към жестоките шеги допълват картината.
“Хроника на руските царе” разглежда основни въпроси на руската история: Как малкото Московско княжество се превръща в огромна империя, простираща се от Балтийско море до Тихия океан? Каква роля играе Православната църква във възхода на самодържавието? И защо в Русия се развиват политически и социални институции, толкова различни от тези в Западна Европа?
С подробните си хронологични таблици, фактология, цитати и изключителни илюстрации книгата е увлекателен разказ и изчерпателен справочник за една могъща империя и цивилизация с огромно влияние върху историята на Европа и света.

Още информация тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …

2 Коментари

  1. BILIANA ANGELOVA

    Здравейте, аз съм от Плевен и тук няма верига книжарници Хеликон. Възможно ли е от интернет да си купя някои от предложените заглавия от коледната промоция?