Начало / България / „Мрак” на Джилиан Флин е вече на българския книжен пазар

„Мрак” на Джилиан Флин е вече на българския книжен пазар

Романът „Мрак” от Джилиан Флин е вече на българския пазар. Мистерията, дело на авторката на бестселъра „Не казвай сбогом”, е публикувана на американския книжен пазар през 2009 г. В книгата са засегнати класовите проблеми в провинциална Америка, мизерията и сатанински култове, които обхващат тези райони на САЩ през 80-те години на миналия век.

„Мрак” получава добри отзиви от критици и читатели – достига 15-та позиция в бестселър листата на „Ню Йорк таймс”. Романът е и в препоръчителната листа на Американската  асоциация на книжарите.

„Мрак” спокойно може да съпоставен с „Хладнокръвно” – бестселъра на Труман Капоти. Главната героиня Либи Дей е едва на седем години, когато пред очите й брутално убиват майка й и двете й сестри. В хода на разследването тя свидетелства срещу брат си, Бен, който се озовава зад решетките с доживотна присъда. Четвърт век по-късно с Либи се свързва любителския Клуб на следователите  – тайно общество, разследващо печално известни престъпления. Според тях Бен е невинен, а истинският убиец е все още на свобода. Либи е потресена от техните твърдения. Объркана, тя поставя под съмнение какво точно е видяла … или по-скоро не е видяла в нощта на трагедията. Завръщането й на местопрестъплението отприщва спомени, които дават неочакван поглед към случилото се. А истината е шокираща…

Догодина предстои да излезе и филм по романа, с участието на Чарлийз Терон и Клоуи Мориц.

ОТЗИВИ
„С „Мрак” Джилиан Флин дава ново измерение на жанра трилър. Гласът на
героинята е смразяващ, действието върви по ръба на бръснача, а читателят е в плен на наратива. Отчетливият и ясен език на Флин е забележителен.“ – Lira.bg

„Пътешествие, духовно търсене, приказката на една жена и последствията от нейните егоистични, детски и страхливи решения” – „Чикаго Сън-Таймс”

„Добре развитата история на Флин показва дупките в паметта и лъжите, които едно дете си казва, за да се откъсне от травма” – „The New Yorker”

„Джилиан Флин е нещо сериозно, остър, язвителен, завладяващ разказвач с усет към зловещото.” – Стивън Кинг

„Корав, заковаващ вниманието трилър, с единствена по рода си, комплексна героиня.” – „Booklist”.

Свързани заглавия
Джилиан Флин: Като дете обичах да бъда уплашена

„Мрак“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …