Начало / Свят / Ексцентричната дизайнерка Вивиан Уестууд ще разкаже живота си в книга

Ексцентричната дизайнерка Вивиан Уестууд ще разкаже живота си в книга

Прочутата дизайнерка Вивиан Уестууд ще напише автобиографична книга, в която ще разкаже цялата истина за себе си. За първи и единствен път тя ще пише и ще сътрудничи по уникални мемоари, които ще включват отчасти нейни разкази, отчасти разкази на многобройните й приятели, роднини и сътрудници, съобщи БГНЕС.

Книгата ще разказва за първи път нейната история с целия й блясък и слава, с необичайната й гледна точка и страстна честност.

„Живият заслужава уважение. Мъртвият заслужава истината. Двамата с Иън работим заедно по тази книга и съм щастлива, че това ще бъде моята история, историята, която никой преди това не е разказвал“, заяви дизайнерката.

Биографът Иън Кели не пести похвалите си за своята приятелка и муза:

„Вивиан е много повече от това, което виждате първоначално. Тя е пламенно посветена на човешките права и на екологичната политика, но също така искам да разкажа за огромното й сърце, топла и остроумна личност, чието лице и дрехи са познати в цял свят. Но тя си остава и учителката от началното училище в Дербишър, която се запознава и влюбва в Малкълм Макларън и променя света“.

Разнородният приятелски кръг на Вивиан варира от Памела Андерсън до принц Чарлз, Наоми Кембъл, Джери Хол, Боб Гелдоф и Джулиан Асандж. Много от тях допринасят със своите разкази в книгата, както и нейни близки роднини и партньорът й в модата и неин съпруг Андреас Кронталер.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …