На фокус
Начало / България / Ново издание на разказите и новелите на Петър Делчев

Ново издание на разказите и новелите на Петър Делчев

Издателство „Сиела” събра в един том разказите и новелите на Петър Делчев, публикувани през 2006 и 2009 г. Книгата е вече на книжния пазар със заглавието „Трънски разкази. Балканска сюита“.

„Трънски разкази” на Петър Делчев разгръщат пред нас човешката душа на Балкана, разлистват страница по страница потресаващата трагическа съдба на трънското село. Пред очите ни израстват словесните картини на един варварски, първичен свят, където гладът, битката за живот сродяват човека с хищника. Воят и вопълът зловещо се надпяват. А човешката глутница понякога е по-безпощадна от вълчата”, написа след излизането им Александър Чакъров.

Това е и дебютът на Делчев в белетристиката.

„Балканска сюита” също беше приета радушно от критика и читатели.

„Модерната литература трябва да гледа смело напред в бъдещето, но и да стъпва на здрави основи. И точно това съчетание в творчеството на Делчев е определящо за мястото му в съвременната българска литература”, е оценката на популярния блогър Христо Блажев.

Петър Делчев (42) е от София. Женен, баща на две деца. В началото на 2006 г. излезе дебютната му стихосбирка „Луд за обичане“. Миналата година беше публикуван и дебютният му роман „Кастинг за месия”.

Свързани заглавия
4 премиери на „Кастинг за месия” във веригата „Хеликон”
„Кастинг за месия” от Петър Делчев (ревю)
Петър Делчев: Не пиша сърцераздирателно самоотвержени и душевно ексхибиционистични „съвременни” романи

„Трънски разкази. Балканска сюита“ тук

Прочетете още

245289_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (17 юни – 23 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Изригване“ от Майкъл Крайтън и Джеймс Патерсън (нова в класацията) 2. …