Начало / Свят / Преиздават книги на Майкъл Крайтън от студентските му години

Преиздават книги на Майкъл Крайтън от студентските му години

Книги на Майкъл Крайтън от студентските му години ще бъдат преиздадени, съобщи „USA Today”. Издателството „Hard Case Crime” публикува всички 8 книги, които Крайтън тогава е написал под псевдонима Джон Ланг. „Scratch One”, „Easy Go”, „Grave Descend” и „Binary” вече са на американския книжен пазар, докато „Odds On”, „The Venom Business”, „Zero Cool” и „Drug of Choice” ще бъдат в книжарниците в САЩ от 19 ноември.

Авторът на бестселъра „Джурасик Парк: Изгубеният свят”, написал тези книги докато бил студент по медицина. Те са публикувани в периода 1966-1972 г. и са извън печат от десетилетия. Наложило му се да използва псевдоним, защото не искал професорите му да разбират, че се занимава със странични дейности. Освен това, Крайтън се упражнявал с перото в жанровете еротика и мрачно крими. Той се притеснявал, че тематиката на книгите му може да попречи на бъдещата му кариера като доктор. Все пак любовта му към писането надделява.

Този път романите ще се разпространяват с истинското име на автора на корицата.

Майкъл Крайтън е американски писател, сценарист и продуцент, роден през 1942 г. Писал е най-нече в жанровете научна фантастика и трилър. Най-известен е с книгата си за „Джурасик парк”, чиято филмова адаптация е също класика. Продадени са над 200 милиона копия от негови творби в цял свят. От Крайтън в родните книжарници могат да бъдат намерени още „Пиратски ширини”, „Състояние на страх”, „Жертвата” и др.

Свързани заглавия
И Майкъл Крайтън пишел под псевдоним
Нов роман на Майкъл Крайтън излиза през есента

Книги от Майкъл Крайтън тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …