Начало / България / Литературно четене в 272 аудитория на СУ „Св. Климент Охридски“

Литературно четене в 272 аудитория на СУ „Св. Климент Охридски“

Днес, 15 ноември, от 18 ч в 272 аудитория на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се състои представяне на третия брой на сп. „Granta България”. В литературното четене ще се включат известни български писатели и издатели. По този начин те ще изразят подкрепата си към протестиращите студенти.

Ето и съобщението, публикувано на „Фейсбук” страницата на Ранобудните студенти:

С огромна благодарност и радост ние, Ранобудните студенти, искаме да обявим, че утре, 15.11.2013, от 18:00 в 272 ауд. на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе литературно четене на третия брой на списанието за нова литература Granta България. Събитията, които се случват в Ректората на СУ през последните седмици, малко или много се съчетават с темата на изданието, а именно – Революции.

Чрез това литературно четене подкрепа към окупиращите студенти със своето присъствие или с изпратен текст ще изкажат издателят Манол Пейков, главният редактор Светлозар Желев, Георги Господинов, Ангел Игов, Оля Стоянова, Дарин Тенев, Алек Попов, Димитър Кенаров, Йордан Ефтимов, Стефан Стефанов, Валерия Иванова и др.

Granta е най-старото, най-популярното и най-престижното световно литературно списание. От 2012 г. вече излиза и Granta България, в което се публикуват 60% преводи от оригиналното издание и 40% българска съвременна литература.

„Granta е шпионка, през която с наслада да се наслаждаваме на най-доброто от съвременната литература. Защото Granta – това е платформа за увлекателно написаните произведения, които не правят компромис с високото качество.“    Дарин Тенев

„Granta, една от най-известните марки в световната периодика за литература, вече е у нас. Това е шанс прозата и поезията, правени тук и сега, да се качат на нова платформа. Българското издание има амбицията да избира във всеки брой най-доброто от две литератури – родната и световната. И те да бъдат четени спокойно като една.“     Георги Господинов

Списание „Granta България“ тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …