Начало / Свят / Ирина Прохорова, руски издател: Електронната книга няма да измести печатната

Ирина Прохорова, руски издател: Електронната книга няма да измести печатната

Печатните книги няма да отстъпят от своите позиции в обозримо бъдеще. Това заяви  Ирина Прохорова, руски издател, при закриването на VІІ панаир на книгата в Красноярск.

„Като издател аз трябва да се запозная с 10 книги на ден, така че за мен електронният четец е жизнено необходим. С него мога да прегледам огромно количество литература, включително и непреведена на руски. Въпреки това съм сигурна, че в следващите 100 години електронната книга няма да замести печатната. Сигурна съм, защото разтворената печатна книга е най-удобният начин за четене и възприемане на текст”, споделя Прохорова, цитирана от novostiliteratury.ru.

Прохорова отбеляза, че тийнейджърите сега четат много, но не се насърчава достатъчно качествената литература, а в училището се отделя малко внимание на класиците. За подрастващите електронните книги са по-интересни, защото да четеш от четец е по-практично и модерно. Затова и този инструмент трябва да се използва за популяризиране на руски и чуждестранни автори сред младите хора.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …