Начало / Свят / Ирина Прохорова, руски издател: Електронната книга няма да измести печатната

Ирина Прохорова, руски издател: Електронната книга няма да измести печатната

Печатните книги няма да отстъпят от своите позиции в обозримо бъдеще. Това заяви  Ирина Прохорова, руски издател, при закриването на VІІ панаир на книгата в Красноярск.

„Като издател аз трябва да се запозная с 10 книги на ден, така че за мен електронният четец е жизнено необходим. С него мога да прегледам огромно количество литература, включително и непреведена на руски. Въпреки това съм сигурна, че в следващите 100 години електронната книга няма да замести печатната. Сигурна съм, защото разтворената печатна книга е най-удобният начин за четене и възприемане на текст”, споделя Прохорова, цитирана от novostiliteratury.ru.

Прохорова отбеляза, че тийнейджърите сега четат много, но не се насърчава достатъчно качествената литература, а в училището се отделя малко внимание на класиците. За подрастващите електронните книги са по-интересни, защото да четеш от четец е по-практично и модерно. Затова и този инструмент трябва да се използва за популяризиране на руски и чуждестранни автори сред младите хора.

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …