Начало / Свят / Новата книга от „Светът на диска” излиза на 7 ноември

Новата книга от „Светът на диска” излиза на 7 ноември

Новата част от поредицата на Тери Пратчет „Светът на диска” ще излезе на англоезичния книжен пазар на 7 ноември, съобщи британският „Телеграф”. „Raising Steam” е 40-та книга от серията. Романът ще бъде публикуван от „Doubleday” и ще бъде 384 страници. Книгата трябваше да излезе на 24 октомври, но публикуването й беше отложено.

Този път Пратчет прави нововъведения в своята фентъзи поредица. За първи път парните локомотиви ще бъдат включени в повествованието. Главен герой е Моист фон Липуиг. За града Анкх-Морпорк тези машини имат мощта на всички елементи – земя, въздух, огън и вода. Липуиг не обича тежката работа – все пак работи в Пощата. Той обаче получава предложение, което е трудно да откаже, макар да му се налага да си изцапа ръцете. Липуиг ще се замеси в каша, включваща бесни служители, ядосани джуджета и гоблини. Той трябва да използва всички възможности, за да не излезе ситуацията извън релси…

Тери Пратчет е британски писател, роден през 1948 г. Известен е с комичните си творби в жанра фентъзи. Той е най-продаваният автор в Обединеното кралство през 90-те години на ХХ в., а заради огромната си популярност е удостоен с престижната титла сър. Много негови книги са преведени на български. Той е диагностициран с ранен стадий на Алцхаймер. Поддръжник е на евтаназията и направи филм по този въпрос.

Свързани заглавия
Тери Пратчет и Стивън Бакстър за „Дългата земя”: Каквото правеше единият, винаги минаваше и през другия
Прасе ще бъде кръстено на роман на Тери Пратчет
15 писатели обясняват защо пишат
Сър Тери Пратчет: SMS-ите и социалните мрежи вредят на развитието на децата
Тери Пратчет – живот в писане

Книги от Тери Пратчет тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …