Начало / Свят / Новата книга от „Светът на диска” излиза на 7 ноември

Новата книга от „Светът на диска” излиза на 7 ноември

Новата част от поредицата на Тери Пратчет „Светът на диска” ще излезе на англоезичния книжен пазар на 7 ноември, съобщи британският „Телеграф”. „Raising Steam” е 40-та книга от серията. Романът ще бъде публикуван от „Doubleday” и ще бъде 384 страници. Книгата трябваше да излезе на 24 октомври, но публикуването й беше отложено.

Този път Пратчет прави нововъведения в своята фентъзи поредица. За първи път парните локомотиви ще бъдат включени в повествованието. Главен герой е Моист фон Липуиг. За града Анкх-Морпорк тези машини имат мощта на всички елементи – земя, въздух, огън и вода. Липуиг не обича тежката работа – все пак работи в Пощата. Той обаче получава предложение, което е трудно да откаже, макар да му се налага да си изцапа ръцете. Липуиг ще се замеси в каша, включваща бесни служители, ядосани джуджета и гоблини. Той трябва да използва всички възможности, за да не излезе ситуацията извън релси…

Тери Пратчет е британски писател, роден през 1948 г. Известен е с комичните си творби в жанра фентъзи. Той е най-продаваният автор в Обединеното кралство през 90-те години на ХХ в., а заради огромната си популярност е удостоен с престижната титла сър. Много негови книги са преведени на български. Той е диагностициран с ранен стадий на Алцхаймер. Поддръжник е на евтаназията и направи филм по този въпрос.

Свързани заглавия
Тери Пратчет и Стивън Бакстър за „Дългата земя”: Каквото правеше единият, винаги минаваше и през другия
Прасе ще бъде кръстено на роман на Тери Пратчет
15 писатели обясняват защо пишат
Сър Тери Пратчет: SMS-ите и социалните мрежи вредят на развитието на децата
Тери Пратчет – живот в писане

Книги от Тери Пратчет тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …