Начало / Свят / Автобиографията на Златан Ибрахимович номинирана за наградата „Уилям Хил”

Автобиографията на Златан Ибрахимович номинирана за наградата „Уилям Хил”

Автобиографията на шведският футболист Златан Ибрахимович е номинирана за наградата за спортна книга на годината „Уилям Хил”съобщи „Гардиън”. „I Am Zlatan Ibrahimovic” е написана с помощта на журналиста и писател Давид Лагеркранс. Ако спечели, Ибрахимович ще стане първия активен спортист, който триумфира с приза.

Отличието е спонсорирано от букмейкърската къща „Уилям Хил”. Паричната премия за победителя е 25 000 паунда. Той ще бъде обявен на 27 ноември. Останалите номинирани са „The Boys in the Boat: An Epic True-Life Journey to the Heart of Hitler’s Berlin” от Даниел Джеймс Браун, „The Sports Gene: What Makes the Perfect Athlete” от Дейвид Епстайн, „Doped: The Real Life Story of the 1960s Racehorse Doping Gang” от Джейми Рийд и „Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong” от Дейвид Уолш.

Златан Ибрахимович е шведски футболист с босненски произход, роден е през 1981 г. Играе на поста централен нападател. Играл е за отборите на „Ювентус”, „Милан”, „Барселона” и др., а в момента е в „ПСЖ”. За националния отбор на Швеция има 94 мача и 46 гола. Известен е с това, че притежава изключителни качества, но е с чапат характер.

Свързани заглавия
Автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович е номинирана за наградата „Аугуст”

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …