Начало / България / Би Би Си обяви награда на името на Георги Марков

Би Би Си обяви награда на името на Георги Марков

В памет на българския писател и журналист в Би Би Си Георги Марков, британската медия обяви допълнителна награда тази година в рамките на международния конкурс за радиопиеси съобщи „Сега“. Сценарият, който бъде отличен с приза, трябва да притежава изключителен потенциал, дори и да не е готов да бъде поставен и излъчен в представения за състезанието вид, поясняват организаторите на сайта на Би Би Си.

Наградата включва двупосочен билет до Лондон и разходите по настаняване за 2 седмици, в едната от които победителят ще посещава отдела по радиодрама на Би Би Си Лондон, а през втората седмица ще се запознае с работата в Световната новинарска служба на Би Би Си. Тези две седмици ще съвпаднат с периода, в който ще се поставят пиесите-победители в състезанието.

Лауреатът на наградата „Георги Марков“ ще присъства на церемонията по връчване на наградите от международния радиоконкурс и ще получи и своя приз.

Наградата не включва запис или излъчване на отличения драматургичен текст и няма възможност за осребрявне на наградата.
Наградата е учредена от Световната служба на Би Би Си, програмата Writer in Residence и Open University с участието на Анабел и Саша Маркови.

Книги от Георги Марков тук

Книги за Георги Марков:
„Екзекуторът“ от Стефан Кисьов тук
„Двойният живот на агент „Пикадили“ от Христо Христов тук
„Убийте „Скитник“: Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков“ от Христо Христов
тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …