Начало / Свят / „Певец и секс. Жените в живота на Фьодор Шаляпин“ излиза по Коледа в САЩ

„Певец и секс. Жените в живота на Фьодор Шаляпин“ излиза по Коледа в САЩ

В Ню Йорк излиза книгата на Йосиф Дарски „Певец и секс. Жените в живота на Фьодор Шаляпин“. Известният американски изследовател на великия оперен изпълнител опровергава появилите се в последно време в руските и западни издания твърдения за аморалния начин на живот на Шаляпин (1873-1938), съобщи БГНЕС.

„Тези измислици нямат нищо общо с истината. Те очернят светлото име на превъзходния солист на Метрополитен опера, Болшой и Мариински театър и като цяло нанасят сериозна вреда на световната култура“, казва в специално интервю за ИТАР-ТАСС авторът на книгата от 170 страници, съдържаща и 40 уникални фотодокументи.

В книгата се представят убедителни доказателства за несъстоятелността на твърдения със сензационно – клеветнически характер. Съвременници на Шаляпин не поставят под съмнение неговата висока морална репутация. Най-големите театри в света са смятали за своя чест да предоставят сцената си на родения в Казан, Русия велик изпълнител. Той поддържа приятелски отношения с редица интелектуалци, а държавни глави често го канят на празненства в тесен кръг. Ако са имали съмнения за моралния му облик, едва ли биха общували с него, посочва Дарски.

Авторът на книгата си е поставил за цел да представи правдиво ролята на жените в живота на Шаляпин. С помощта на исторически документи той убедително показва как се е променяло отношението на певеца към тях и влиянието, което жените имат върху творчеството му.

Книгата съдържа и генеалогично дърво с потомците на Шаляпин. „Те са пръснати по целия свят, с изключение на Русия. Повечето от тях живеят в САЩ, Великобритания и Италия“, казва Дарски.

В САЩ книгата ще се появи по Коледа.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …