Начало / Свят / Ребека Стед спечели наградата на „Гардиън” за детска книга

Ребека Стед спечели наградата на „Гардиън” за детска книга

Ребека Стед спечели наградата на „Гардиън” за детско художествено произведение, съобщи сайта на изданието. Тя беше отличена за своята книга „Liar & Spy”. Романът разказва за 12-годишно момче, което обича игрите с думи и възможностите, които предоставя езика. То обаче се опитва да избяга от реалността, като се прави на детектив.

Стед спечели изненадващо. Фаворит за приза беше Джон Грийн с нашумялата му творба „Вината в нашите звезди”. Тя стана първата американска писателка, която получава наградата, след като автори от САЩ бяха допуснати до надпреварата през миналата година.

„Това е много чувствителна книга. Централните персонажи са все деца с трудности в техния живот и те трябва да се справят с тях. Романът е за това как децата трябва да се ориентират в живота. Краят е много интересен и ще изненада читателите. В „Liar & Spy” драмата е с точната доза, книгата е със силно послание, изненадва и разчувства едновременно”, коментира Джулия Екълшеър, председател на журито.

Ребека Стед е американска писателка, родена през 1968 г. Тя пише книги за деца и юноши. Публикувала е 3 романа. През 2010 г. получава медала „Newbery Medal” за творбата си „When You Reach Me”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …