Начало / Свят / Американски автори до Обама: Не претоварвайте учениците с тестове

Американски автори до Обама: Не претоварвайте учениците с тестове

Американски автори изпратиха писмо до президента Барак Обама, в което посочват, че прекалено многото тестове в училище убиват любовта на децата към книгите, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Над 100 писатели, сред които Джуди Блум и Джулс Файфър, са се подписали в подкрепа на призива за намаляване на стандартизираните тестове. Кампанията е организирана от образователната организация „National Center for Fair & Open Testing”.

В писмото пише:

„Ние сме разтревожени от негативното влияние на прекомерното тестване, включително инициативите на вашата администрация, върху любовта на децата към четенето и литературата. Последните промени в политиката на вашата администрация отново не свалиха летвата. От друга страна оценяването на учителите въз основа на резултатите от ученическите тестове продиктува още стандартизирани изпити и изтласква желанието на учениците да изследват нови неща. Нашите деца прекарват прекалено много време в подготовка за изпити и прекалено малко разгръщат книги, които биха могли да запалят тяхното въображение”.

Цитирано е и есе на британския писател Филип Пулман от 2003 г., в което Пулман твърди:

„Загрижен съм, че в постоянно търсене на неща, които да изпитваме, ние забравяме истинската цел, истинската същност на четенето и писането”.

Очаква се отговора на администрацията на Барак Обама.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Писател представя света на психоактивните растения

Майкъл Полан полага важни въпроси за дрогите This Is Your Mind On Plants, както се …