Начало / Свят / Американски автори до Обама: Не претоварвайте учениците с тестове

Американски автори до Обама: Не претоварвайте учениците с тестове

Американски автори изпратиха писмо до президента Барак Обама, в което посочват, че прекалено многото тестове в училище убиват любовта на децата към книгите, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Над 100 писатели, сред които Джуди Блум и Джулс Файфър, са се подписали в подкрепа на призива за намаляване на стандартизираните тестове. Кампанията е организирана от образователната организация „National Center for Fair & Open Testing”.

В писмото пише:

„Ние сме разтревожени от негативното влияние на прекомерното тестване, включително инициативите на вашата администрация, върху любовта на децата към четенето и литературата. Последните промени в политиката на вашата администрация отново не свалиха летвата. От друга страна оценяването на учителите въз основа на резултатите от ученическите тестове продиктува още стандартизирани изпити и изтласква желанието на учениците да изследват нови неща. Нашите деца прекарват прекалено много време в подготовка за изпити и прекалено малко разгръщат книги, които биха могли да запалят тяхното въображение”.

Цитирано е и есе на британския писател Филип Пулман от 2003 г., в което Пулман твърди:

„Загрижен съм, че в постоянно търсене на неща, които да изпитваме, ние забравяме истинската цел, истинската същност на четенето и писането”.

Очаква се отговора на администрацията на Барак Обама.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на Русия_корица

Русия, познатата и непознатата

По книжарниците излезе „Кратка история на Русия“ – въведение в руската история и култура от …