Начало / Свят / Излиза книга от бивша приятелка на Стив Джобс

Излиза книга от бивша приятелка на Стив Джобс

Този месец на англоезичния книжен пазар ще излезе автобиографията на Крис Бренан – бивша приятелка на основателя на „Епъл”, Стив Джобс, съобщи „Гардиън”. Творбата е със заглавие „The Bite in the Apple” и ще бъде в книжарниците от 29 октомври. Издателство е „St Martin’s Press”. Бренан, която е майка на най-голямата дъщеря на Джобс, ще опише как успехът е имал пагубно влияние върху него.

Бренан и Джобс се срещат в гимназията. Още тогава, според нея, той е усещал, че е предопределен да направи нещо голямо. Авторката споделя взаимоотношенията си с него през годините. В началото Джобс е описан като идеалист, но успехите му се отразяват негативно. Желанието му да промени света се превръща в мания, която обсебва целия му живот.

Бренан описва и цялата ситуация около дъщеря им и как Джобс с години не иска да признае, че той е бащата. Впоследствие обаче основателя на „Епъл” приема детето си, опитвайки да поправи взаимоотношенията им, доколкото е възможно. В книгата е описана и връзката на Джобс със спиритуалното движения Дзен. Бренан пише още как той я е подтиквал да взима наркотичното вещество ЛСД с него.

Книги за Стив Джобс тук

Прочетете още

220900_b

Съществува ли начин да се открие обективно веществено доказателство за връзката между психоемоционалното състояние и рака? Отговорът е ДА!

„ЗАЩО? Ето въпроса, който не спира да обсебва мислите на всеки един от нас. Колко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.