Начало / България / „Мълчанието на агнетата“ отново на книжния пазар

„Мълчанието на агнетата“ отново на книжния пазар

Двадесет и пет години след първото издание на един от най-обсебващите психотрилъри за всички времена, българската публика ще се срещне отново с героите на Томас Харис – „Мълчанието на агнетата“ излиза на 21 октомври в превод на Жечка Георгиева, съобщиха от издателство „Колибри”.

Подобно на „Червения дракон“, която предхожда тази книга и разгръща образите на специалния агент Джак Крофорд и психиатъра-канибал доктор Лектър за пръв път, „Мълчанието на агнетата“ въвежда читателя в дебрите на професионално криминално разследване. Храбрата, самодисциплинирана стажантка от ФБР Кларис Старлинг трябва да посети един мъж в строго охраняван затвор, за да го интервюира. Името му е Ханибал Лектър– бивш психиатър и настоящ сериен убиец с необичайни вкусове и подчертан интерес към мрачните кътчета на човешката психика.

Томас Харис печели световна популярност през 1975 г., когато публикува дебютния си роман. И петте заглавия от серията за Ханибал имат успешни екранизации, но „Мълчанието на агнетата“, с Джоди Фостър и Антъни Хопкинс в ролята на гениалния злодей, е награден с „Оскар“ за главна мъжка роля през 1991 г. Смразяващият шедьовър на Харис доминира пазара на трилъри с остроумието, ерудицията и финеса, с който е изваян превърналият се в нарицателно доктор Лектър. Неслучайно още с появата си през 1988 г. „Мълчанието на агнетата“ оглавява месеци наред листата на бестселърите на в. „Ню Йорк Таймс“ и се превръща в безспорен еталон за жанра.

Свързани заглавия
„Мълчанието на агнетата“, „Червеният дракон“ и „Ханибал“ на Томас Харис ще бъдат преиздадени
Томас Харис разкри кой е прототипът на Ханибал Лектър
Историята на Ханибал Лектър отново на екран

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Coverjpg

Съвременна клайнианска психоанализа

Юлия ПЕТКОВА След сборника „Психоанализа в България: тук и сега“, подписан от български аналитици и …