Начало / България / Кръстьо Петков и Таня Чавдарова представят „Addressing quality of work in Europe“ в „Хеликон-България”

Кръстьо Петков и Таня Чавдарова представят „Addressing quality of work in Europe“ в „Хеликон-България”

Премиерата на „Addressing quality of work in Europe“ ще се състои на 23 октомври, сряда, от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон –България” (бул. „Цар Освободител“ 4) . Книгата излиза година след провеждането на международната конференция „Подобряване качеството на труда в Европа“ (18-19.10.2012), обхванала задълбочените дискусии върху качеството на труда и неговото място в Европейския политически дневен ред .

Книгата с авторски доклади ще бъде представена от проф. Кръстьо Петков (УНСС) и проф. Таня Чавдарова (СУ).

В контекста на продължаващата финансова и икономическа криза, започнала през 2008 г., качеството на труда  – основен елемент на Европейския социален модел – отстъпва водещата си позиция в Европейския дневен ред. Въпросът за създаването на повече и по-добри работни места обаче остава важен приоритет на Европейския съюз. Тази книга обхваща задълбочените дебати, проведени в София през октомври 2012 г., в рамките на международната конференция „Подобряване качеството на труда в Европа“.   Авторските приноси засягат не само основната дискусия за качеството на труда като цяло, но също и индивидуални аспекти на концепцията – условията на труд, здравето и безопасността, „гласът“ на работещите и ролята на представителството, и др. Първата част на книгата се фокусира върху изследванията и анализите в различните страни, сектори и организации. Втората част изследва подходите за подобряване на качеството на труда. Третата част на научната дискусия е насочена към социеталните последици и уязвимите групи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …