Начало / Свят / Роман на Майкъл Хейстингс ще излезе посмъртно

Роман на Майкъл Хейстингс ще излезе посмъртно

Роман на журналиста Майкъл Хейстингс, който почина в автомобилна катастрофа през месец юни, ще бъде публикуван, съобщи „Ню Йорк Таймс”. Хейстингс беше на едва 33 години. Творбата ще бъде публикувана следващото лято от „Blue Rider Press”.

Тя е озаглавена „The Last Magazine” и разказва за млад стажант в списание. Действието се развива в началото на ХХІ век, в зората на конфликта в Ирак. Главният герой е Майкъл М. Хейстингс. Романът е силно базиран на живота на самия Хейстингс. Той е работил с години върху книгата, защото все е отлагал писането в името на журналистическата си дейност. Хейстингс споделил само на най-близките си приятели и роднини за своята книга. Един от тях подсетил съпругата му за ръкописа и тя го намерила на неговия компютър завършен.

Хейсингс е писал за издания като „Rolling Stone” и „BuzzFeed”, бил е репортер на „Newsweek”. Той  е отразявал войните на САЩ с Ирак и Афганистан, както и президентските кампании през 2008 и 2012 г. Журналистът е известен най-вече със своята статия „Бягащият генерал“, която през 2010 г. стана една от причините за отзоваването на генерал Стенли Маккристъл – главнокомандващ на американските военни части в Афганистан. Смъртта на Хейстингс предизвика много полемики относно това дали е била причинена умишлено. Засега няма такива доказателства.

Свързани заглавия
Мая Анджелоу и Джуно Диас с престижни награди от „The Norman Mailer Center

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …