Начало / Критика / Как да пишем страхотна романтика (7 съвета)

Как да пишем страхотна романтика (7 съвета)

Романтиката е един от най-популярните и печеливши за авторите жанрове. Гладът за любовни истории от най-различен вид никога не стихва. От онлайн издателската платформа „Swoon Reads” дават няколко съвета за това как да се пише страхотна романтична литература. Текстът е публикуван в huffingtonpost.com.

1. Четете романтика.
Най-вече актуалните младежки книги. Трябва да се чете един жанр, за да бъдат разбрани неговите тънкости. Ако сте фен на тези произведения отдавна, вече сте крачка напред.

2. Няма формула, за съжаление.
Няма формула за моментален мега бестселър. За съжаление, тя не съществува. Понякога книгите, които изведнъж се харесват на адски много хора и се превръщат в хитове нямат нищо общо с това, което в момента е актуално на пазара. Опитайте се да напишете книгата, която искате да напишете. Изложете на хартия (екран) това, което е най-близко до сърцето ви.

3. Пишете.
Постоянно трябва да се пише нещо. Независимо дали е на ръка или на компютър. Както казва известната Нора Робъртс: „Не можеш да поправиш бял лист”.

4. Никой не е перфектен.
Никой герой не е абсолютно съвършен. Дори тези в любимата ви книга. Когато пишете, дайте възможност на героите да се развиват и да работят върху слабостите си. Хората се припознават в персонажите, когато те са реални и имат своите слабости.

5. Романтика е любовна история с оптимистичен и емоционално задоволяващ финал.
Добрата романтика те хваща, води те заедно с героя/героинята и те кара да ги подкрепяш и да се надяваш те да преодолеят трудностите. Накрая всеки иска да изпита емоционален катарзис и да прочете задоволителен финал.

6. Завърши книгата.
Няма как да постигнете успех, ако не довършите работата си. Не се притеснявайте, че книгата ви няма да е съвършена. Затова са редакторите. За да имате шанс да продавате книга, трябва да напишете такава. От начало до край.

7. Изпратете я на „Swoon Reads”.
Или я споделете с агент или платформа за публикуване онлайн. Има опции. Просто помнете, че романа ви няма да промени ничий живот, ако си седи у вас.
„Swoon Reads” е онлайн издателска платформа за романтични книги, която работи с голямото издателство „Macmillan”. На нейния уебсайт може да бъде изпратен ръкопис, който да бъде публикуван онлайн. Ръкописите с най-много положителни коментари от страна на читатели ще бъдат прегледани от екип на „Swoon Reads”. Най-добрите от тях ще получат договор за публикуване и аванс с размер 15 000 долара. Книгите ще бъдат публикуване в печатен и електронен формат.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …