Начало / Свят / Малала Юсуфзай с покана за прием от Елизабет II

Малала Юсуфзай с покана за прием от Елизабет II

Пакистанската девойка Малала Юсуфзай, която оцеля в атентат, извършен от талибаните, бе поканена от кралица Елизабет II на прием в Бъкингамския дворец на 18 октомври, предаде БГНЕС , цитирайки прессъобщение на кралската канцелария  до АФП.

Малала Юсухазй ще участва в прием, посветен на образованието в Общността на нациите (Британската общност). Шестнадесет годишната девойка превърнала се в икона на борбата за образование на момичетата, е кандидат за Нобелова награда за мир, която ще бъде обявена на 11 октомври.

Приемът в Бъкингамският дворец, на който ще присъстват учители и университетски преподаватели, е организиран от кралицата и съпруга й Единбургския херцог.

Малала разказва историята си в книга, която излиза след два дни – извадки от нея са публикувани в днешния брой на „Сънди таймс“. Тя стана известна през 2009 г. с участието си в блог на сайта на ББС, в който изобличаваше злодеянията на талибаните в Сват, северозападен Пакистан. За да я накажат те нападнаха училищния й автобус и стреляха направо в главата й . Малала бе успешно оперирана в Бирмингам и от март т.г. живее там със семейството си и учи.

Свързани заглавия
Малала Юсуфзай ще открие най-голямата обществена библиотека в Обединеното кралство
Простреляната от талибаните Малала Юсуфзай ще публикува мемоари

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …