Начало / Свят / Вещи на Джак Керуак, Уилям Бъроуз и Том Улф отиват на търг

Вещи на Джак Керуак, Уилям Бъроуз и Том Улф отиват на търг

Вещи на Джак Керуак, Уилям Бъроуз и Том Улф ще бъдат изложени на голям литературен търг, съобщи „Гардиън”. Търгът ще се проведе от аукционна къща „PBA Galleries” в Сан Франциско. Той ще премине на 3 етапа – първо на 10 октомври, а след това през януари и май 2014 г.

Сред ценните предмети, които ще се продават следващата седмица, ще бъде празен флакон, който е бил със съдържание на метадон. Метадонът е бил изписан на известния писател Уилям Бъроуз. Началната цена на флакона е 300 долара.

Също така ще бъде изложено копие на „The Electric Kool-Aid Acid Test” от Том Улф от 1968 г., част от нулевата серия. Книгата е с подписи на 45 звезди от контракултурата на 60-те години. Сред тях са автора и журналист Кен Киси („Полет над кукувиче гнездо”), романиста Уендъл Бери, Дан Хийли и Фил Леш от групата „Grateful Dead”, Кен Бабс. Предполага се, че изданието ще бъде продадено за между 7 и 10 000 долара.

На търга ще бъде и копие от 1958 г. на „По пътя” от Джак Керуак. То е с бележка „Разкажи го, Джон” от Нийл Касиди – вдъхновението на Керуак за главния герой Дийн Мориарти. Очаква се книгата да бъдат платени между 8 и 12 000 долара. Също така част от търга ще бъдат книги на Чарлс Буковски, Гари Снайдър, Уилям Бъроуз, Реймънд Чандлър и Алън Гинсбърг.

Рик Синчеф, който продава ценните предмети, заяви:

„Това са моите идоли. Те ми бяха кумири, защото донесоха нещо ново в нашата страна”.

Синчеф е ценител и колекционер.

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …