Начало / Свят / Ще се снима филм по биография на Удро Уилсън

Ще се снима филм по биография на Удро Уилсън

Филмовото студио „Warner Bros” взе правата за филмирането на нова биография на американския президент Удро Уилсън, съобщи deadline.com.

Произведението „Wilson” от А. Скот Бърг излезе миналата седмица и веднага получи признания от критици. Много е вероятно в лентата да участва Леонардо ди Каприо, който ще бъде един от продуцентите.

Бърг работи 13 години върху творбата си. Той ни разказва как един учен се превръща в отличен политик. Уилсън е първоначално против участието на САЩ в Първата световна война, но впоследствие сам повежда страната си в нея, вярвайки, че това ще проправи път за демокрацията и ще направи света по-сигурно място. Журналисти често сравняват тогавашното положение на САЩ със сегашното и кризата със Сирия.

В същото време известният режисьор Стивън Спилбърг ще адаптира „Lindberg” – книгата на Бърг, наградена с „Пулицър”.  Върху адаптация на друга негова творба, „Max Perkins: Editor of Genius.”, в момента се работи. Имената на Колин Фърт и Майкъл Фасбендър се споменават като евентуални участници в прожекцията.

Свързани заглавия
А. Скот Бърг написа биография и на Удроу Уилсън
Ще се снима филм за Макс Пъркинс – редакторът на гениите

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …