Начало / Свят / Руският омбудсман: Литературата е най-доброто сексуално образование за децата

Руският омбудсман: Литературата е най-доброто сексуално образование за децата

Руският детски омбудсман Павел Астахов заяви, че литературата е най-доброто сексуално образование, съобщи „Гардиън”. Той е против предмети с такава насоченост да се изучават в училищата. Според него, всичко е в руските книги.

„Аз съм против всякакъв тип сексуално образование сред децата. Неприемливо е да се разрешават неща, които могат да ги покварят. Най-доброто сексуално образование, което съществува, е руската литература. Всъщност, литературата по принцип. Всичко е там, за любовта и за взаимоотношенията между половете. Училищата трябва да отглеждат децата целомъдрено и с разбиране на семейните ценности”, заяви Астахов.

Макар в Русия да е една от най-бързо разрастващите се епидемии на СПИН – болни са над един милион – там все още няма такъв тип образование. Това се дължи на влиянието на руската ортодоксална църква и на консервативните възгледи на социалните власти. През лятото беше прокаран закон, който да направи така, че децата да не са изложени на „гей пропаганда”.

Според много руски активисти, точно въвеждането на сексуално образование е необходимо. Таня Евлампиева от групировката „Focus-Media”, заяви:

„Всички проучвания показват, че 90% от руснаците са сексуално активни след 17-годишна възраст. Правителството иска да им отнеме правото да са информирани за техните избори. Сексуалното образование не е само за самия акт. Децата трябва да дискутират теми като избор на правилен партньор, как да казват „не”. Като това не им се разрешава, те се излагат на риск от нежелана бременност и болести като СПИН”.

Според Астахов, родителите трябва да възпитават децата си по-добре и да са готови да им отговарят на различни въпроси. Според него е по-добре да се върне предмета от ерата на СССР – „Етика и психология на семейния живот”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …