Начало / Свят / Силите на нов супергерой идват от наркотици и алкохол

Силите на нов супергерой идват от наркотици и алкохол

Често суперсилите на комиксовите герои идват от друга планета, мутация или научен експеримент. Нов персонаж обаче получава суперсили след като обърне няколко бири и изпие няколко хапчета, съобщава huffingtonpost.com. Това е главният герой в „Buzzkill”, графичен роман, публикуван от „Dark Horse Comics”.

Историята е дело на Дони Кейтс и Марк Ризничек. Рубен, както е името на персонажа, се събужда след тежък запой с кръв по ръцете. След като разбира, че е направил нещо ужасно, той решава да спре с безотговорното си поведение. Оказва се обаче, че алкохолът и наркотиците му дават суперсили. Той трябва да балансира между това да остане трезвен и да използва суперсилите си, за да прави добро.

Кейтс и Ризничек се запознали през 2009 г. на концерт на групата „Тоудис”, в която Ризничек е барабанист. Двамата открили, че споделят любовта към комиксите. Тогава решили един ден да напишат такава творба заедно. Две години по-късно започнали работа и резултата е „Buzzkill”.

Кейтс коментира:

 „Не смятам, че книгата, която съм написал, е за супергерой, който е алкохолик, а за алкохолик, който е супергерой, но е извършил много ужасни неща и се опитва да се поправи. Не се заблуждавайте, това е сериозно произведение за тежките последствия от пристрастяването”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227575_b

Книги за препрочитане – „Мадам Бовари“

Трагичната съдба на Ема може да се сравни с тази на Анна Каренина Класическата история е …