Начало / Свят / Дж. К. Роулинг призова за подкрепа на самотните родители

Дж. К. Роулинг призова за подкрепа на самотните родители

Дж. К. Роулинг призовава към подкрепа за самотните родители от страна на британското правителство, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Тя припомня, че е написала първата книга за Хари Потър на помощи, които получавала като самотна майка. Сега писателката изисква властите да обърнат повече внимание на бедните родители, които сами отглеждат децата си.

Роулинг е президент на благотворителната организация „Gingerbread”, основана през 2000 г.  която защитава правата на семействата с един родител. В съобщение, публикувано на сайта на организацията, тя написа, че сегашното управление „страда от липса на връзка с хората, които се опитват всячески да запазят главите си над водата”. Като доказателство авторката посочва статистика, която показва, че 1 от всеки 3 деца, отглеждани от самотни родители, живее в крайна бедност.

Роулинг си спомня как след като брака й се разпаднал, тя очаквала, че бързо ще си намери добра работа. Това обаче не се оказало така и й се наложило да живее на помощи, като се надява книгата, която пише, да има успех, за да може да издържа децата си. В крайна сметка романа постига огромен успех и тя се превръща в една от най-богатите писателки.

Книгите на Дж. К. Роулинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …