Начало / Свят / Излезе автобиографията на Роберто Кавали

Излезе автобиографията на Роберто Кавали

Автобиографията на модния магнат Роберто Кавали вече е на книжния пазар, съобщи британският „Телеграф”. Тя е озаглавена „Just Me!” и е в книжарниците от вчера. Кавали работи 4 години върху книгата.

Той коментира в своя блог:

„Тази книга е резултат на моето желание да разкажа, да споделя живота си във всичките му детайли с вас. Писах тази книга много бавно. Писах я както за себе си, така и за децата си. Исках да им оставя нещо, което да ги вдъхновява”.

Сред темите, разглеждани в мемоарите на дизайнера, са неговото детство в родната му Флоренция и как баща му е убит от германски войници през 1944 г. по време на Втората световна война. Тогава той е едва на 3 години. Кавали си спомня първите си трепети в любовта, споделя кои са му най-добрите приятели и разкрива невиждани досега свои снимки. Модата също е основна част от творбата, разбира се. Модният магнат пише за работата си с най-различни световноизвестни личности.

Книгата е посветена на най-важните жени в неговия живот – съпругата му Ева, бившата му съпруга Силванела, майка му и леля му. Автобиографията беше представена на пресконференция от кмета на Флоренция Матео Ренци.

Роберто Кавали е роден през 1940 г. Той е моден дизайнер, като се е утвърдил като една от най-значимите фигури в бранша. Много от неговите идеи са използвани масово от множество производители на дрехи. Неговият син Даниеле също е дизайнер.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …