Начало / България / Лига на разказвачите и Европеана в „Хеликон-Пловдив, Център”

Лига на разказвачите и Европеана в „Хеликон-Пловдив, Център”

Книжарница „Хеликон- Пловдив, Център” се включва по традиция в нощта на галериите и музеите в Пловдив. След осем вечерта на 21 септември в изисканите пространства на улица „Княз Александър Батенберг” № 29 ще има две събития:

Пътуващата изложба на тема „Близки във времето и пространството”, организирана от европейския дигитален музей и библиотека Европеана пристига от фестивала „Четящият човек” в Бургас и …
… Лига на разказвачите с Катя Атанасова и водещ Богдан Русев. Темата е „Една специална нощ в Пловдив”.

Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора.

Събитието има неформален характер. Събират се различни хора, които, ако желаят, могат да участват в състезание за разказвачи. Всеки има по пет минути да разкаже своята история по предварително обявена тема. Оценява се от жури. Публиката също оценява историите и излъчва свой победител. А той получава ваучер за покупка на книги от веригата книжарници „Хеликон”. Елате и разкажете своята история .

Лига на разказвачите е проект, стартирал през май 2005. Идеята е на Катя Атанасова. Провежда се всеки месец в столичен клуб. Поради интереса към събитието срещи на Лигата са правено в Пловдив – 4 пъти, Бургас и Добрич – 2 пъти, Русе и Варна – 1 път.
Така че – на 21 септември в Пловдив – за пети път.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …