Начало / България / Лига на разказвачите и Европеана в „Хеликон-Пловдив, Център”

Лига на разказвачите и Европеана в „Хеликон-Пловдив, Център”

Книжарница „Хеликон- Пловдив, Център” се включва по традиция в нощта на галериите и музеите в Пловдив. След осем вечерта на 21 септември в изисканите пространства на улица „Княз Александър Батенберг” № 29 ще има две събития:

Пътуващата изложба на тема „Близки във времето и пространството”, организирана от европейския дигитален музей и библиотека Европеана пристига от фестивала „Четящият човек” в Бургас и …
… Лига на разказвачите с Катя Атанасова и водещ Богдан Русев. Темата е „Една специална нощ в Пловдив”.

Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора.

Събитието има неформален характер. Събират се различни хора, които, ако желаят, могат да участват в състезание за разказвачи. Всеки има по пет минути да разкаже своята история по предварително обявена тема. Оценява се от жури. Публиката също оценява историите и излъчва свой победител. А той получава ваучер за покупка на книги от веригата книжарници „Хеликон”. Елате и разкажете своята история .

Лига на разказвачите е проект, стартирал през май 2005. Идеята е на Катя Атанасова. Провежда се всеки месец в столичен клуб. Поради интереса към събитието срещи на Лигата са правено в Пловдив – 4 пъти, Бургас и Добрич – 2 пъти, Русе и Варна – 1 път.
Така че – на 21 септември в Пловдив – за пети път.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …