Начало / Свят / Нова филмова адаптация на „Далеч от безумната тълпа” от Томас Харди

Нова филмова адаптация на „Далеч от безумната тълпа” от Томас Харди

Нова адаптация на големия екран на „Далеч от безумната тълпа” от Томас Харди ще бъде направена, съобщи  британският „Телеграф”. Режисьор е датчанинът Томас Винтерберг. Снимките ще се проведат в Източна Англия.

Сред актьорския състав са Кери Мълиган, която беше номинирана за „Оскар” за ролята си в последната екранизация на „Великият Гетсби” от Франсис Скот Фицджералд, Майкъл Шийн, Том Стъридж и др. Сценарист е популярния писател Дейвид Никълс, написал сценария за последния филм по едноименния роман на Чарлс Дикенс „Големите надежди”.

Това ще бъде четвъртия път, в който се снима филм по класиката от Харди. Най-известен е филма от 1967 г. с участието на Джули Кристи и Терънс Стамп. Винтерберг заяви: „За мен е страхотна привилегия да пренеса тази брилянтна творба, част от английската литература, на екрана”.

Томас Харди е английски писател и поет, роден през 1840 г. Той е представител на натурализма. Най-популярен е със своите романи, сред които „Тес от рода Д’ърбървил” и „Далеч от безумната тълпа”. Смятан е за една от най-значимите фигури в английската литература. Умира през 1928 г.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …