Начало / България / Всички жени с името София са поканени да дарят книга за библиотека „Сподели София“

Всички жени с името София са поканени да дарят книга за библиотека „Сподели София“

Всички жени с името София и всички, отбелязващи днешния празник на София, са приканени да подарят книга на града с лично послание в нея, съобщи sofia.dir.bg. Инициативата стартира днес в 8 в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ и ще продължи до 22 ч.

Всеки, който подари книга, ще получи цвете за засаждане, като идеята е да се направи българската столица по-зелен и цветен град.

Събраните книги с личните послания ще бъдат организирани в подвижна библиотека „Сподели София“, която ще бъде представяна на различни, включително и нетрадиционни места в София и в други градове в страната.

„Споделена книга – споделена мъдрост“ е инициатива на Столичната община и на Асоциацията за развитие на София в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за „Европейска столица на културата“ през 2019 година. В рамките на днешния празник ще бъде открита първата по рода си „Алея на книгата“ на площад „Света Неделя“, която ще продължи до 22 септември. „Алея на книгата“ ще протече под мотото „Оставка на скуката! Протест срещу нечетенето!“.

Ексклузивен гид за медиите от мястото на събитието ще бъде Георги Вълков – известен сред онлайн-публиката си като Книжен Жор. Курс по творческо писане, куклено шоу с любими книжни герои, концерти, представления за деца с въображение, предпремиерни четения, викторини и много други изненади ще предложи за публиката културната сцена на Алеята. Ще има срещи със съвременни български автори.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …