Начало / Свят / Излезе биография на Джордж Бест

Излезе биография на Джордж Бест

Излезе биография за един от най-великите футболисти – Джордж Бест. Произведението е написано от Данкан Уайт и е озаглавено „Immortal: the Approved Biography of George Best”.Творбата е 528 страници и е издадена от „Century”. Книгата излиза по повод 50-годишнината от дебюта на Бест за „Манчестър Юнайтед”.

Джордж Бест е смятан за най-великия британски футболист. Някои го смятат и за № 1 изобщо през ХХ век. Докато играе в „Манчестър Юнайтед”, той е най-емблематичната фигура във футбола по онова време. Той е не само звезда на терена, но и модна икона, секссимвол и част от популярната култура. Всеки мъж му завижда, а всяка жена го обожава.

Уайт описва всички най-бляскави моменти от кариерата на крилото. Той обаче не подминава и проблемите с алкохола. Авторът описва футболната легенда като човек, склонен към саморазрушение. Именно злоупотребите с алкохол карат Бест да приключи за големия спорт едва на 28 години, а по-късно отнемат и живота му, когато е на 59.

Джордж Бест е северноирландски футболист, роден през 1946 г. Постига най-големите си успехи с екипа на „Манчестър Юнайтед”, където играе в периода 1963-1974 г. Става шампион на Англия и Европа, получава „Златната топка”. Умира 2005 г. от прекомерна употреба на лекарства, които трябва да поддържат черния му дроб.

Свързани заглавия
Съпругата и любовницата на Джордж Бест заедно срещу „лъжливи мемоари”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …