Начало / България / „Нощ на театрите” в София тази вечер

„Нощ на театрите” в София тази вечер

„Нощ на театрите“ ще обедини отново някои от най-знаковите спектакли в българския театър, но освен това ще предложи и голям избор от по-нестандартни проекти, изложби, прожекции, съобщи „Дневник”.

В Народния театър от 19.30 ч. ще се играят „Сирано дьо Бержерак“ на Теди Москов на Голямата сцена, „Търси се стар клоун“ на Ивайло Христов на „Сцена на IV етаж“ и модернизиращия Достоевски „Идиот 2012“ на Десислава Шпатова на Камерната сцена.

„Праехидно“  ще се играе в студио Suspacious от 20.30 ч. Сцената на Sofia Live Club също ще се превърне в театър за постановките „Последната чашка“ от Харолд Пинтър (13 ч.) и „В края на ноември“ (17:30) на Румен Гаванозов и Станислава Кръстева. В Червената къща ще се играе „Протест.mp3“.

Домът на киното е подготвил филмова селекция, която включва документалния „Пина“ на Вим Вендерс за хореографката Пина Бауш и филм с нейно участие – „Пролетно тайнство“.

Софийската опера отваря вратите си и на всеки час група от 15 човека ще има възможността да разгледа сградата, ателиетата и залите й. Програмата включва изпълнение на „Атила“ на Джузепе Верди, прожекция на документален филм за неговото творчество, филмиран спектакъл по „Риголето в Мантуа“, премиера на документалния „Българският „Пръстен“ на Вагнер и пърформанс „Проекция по Вагнер“.

Всеки билет, купен за културните събития в рамките на „Нощ на театрите“, може да бъде използван за отстъпки и безплатна чаша вино в поредица от партита в клубовете Maze, DaDa Cultural Bar, Kanaal, Radio Cafe, Петното на Роршах. Билетът осигурява също безплатен вход за изява на Рут Колева в Blender.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

229972_b

Непомръкващият шедьовър в 4 изящни издания

За ценителите на поезията на Шекспир и на блестящия наш преводач Владимир Свинтила „Хеликон“ пусна …