Начало / България / Стоян Алексиев звучи в аудио варианта на „Сестри Палавееви” от Алек Попов

Стоян Алексиев звучи в аудио варианта на „Сестри Палавееви” от Алек Попов

С прекрасния глас на Стоян Алексиев звучи аудио форматът на романа на Алек Попов „Сестри Палавееви в бурята на историята”. Вчера публиката в Морското казино в Бургас чу с удоволствие на живо и на запис интерпретацията на актьора, който изпълнява всички роли. Премиерата беше част от фестивала „Четящият човек”, организиран от Обществото за култура на четенето и писането с подкрепата на книжарници „Хеликон”, община Бургас, ПроKредит Банк и с партньорството на БНТ и БНР.

„Не съм се намесвал в работата на Стоян Алексиев, не съм го редактирал. Това е неговият личен прочит на романа”, каза писателят. Актьорът разказа, че се е справил с трудната задача да запише 8 часа запис за месец благодарение на това, че е харесал много героите. Изпълнението му е забавно, живо, много динамично и с чудесен звук.

Аудио книгата е издадена от „Сиела”.  Издателят се надява експериментът да е сполучлив, тъй като книгите за слушане все още са напълно непознати в България. За сравнение в Западна Европа заетите хора, както и тези с нарушено зрение, масово ги слушат, докато шофират, редят се на опашки или просто си почиват.

Книгите на Алек Попов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …