Начало / Свят / Тим Рот и Джема Артъртън ще участват в адаптация на роман на Рут Рендъл

Тим Рот и Джема Артъртън ще участват в адаптация на роман на Рут Рендъл

Тим Рот и Джема Артъртън ще участват в адаптацията на романа на Рут Рендъл „The Keys to the Street”, съобщи „Гардиън”. Книгата излезе през 1996 г. Тя разказва за млада жена, която се мести в Централен Лондон, за да избяга от своя склонен към насилие приятел. Животът й се обърква още повече обаче, след като тя разбира, че серия от убийства се случват в района, в който живее.

Режисьор на филма ще бъде чехът Юлиус Шевчик. Интересно е да се спомене, че проектът за екранизирането на психологическия трилър беше отказан от Кристофър Нолън преди 10 години. Снимките ще започнат догодина в Лондон.

Рут Рендъл е британска писателка, родена през 1930 г. Пише криминални романи и психологически трилъри. Често използва псевдонима Барбара Вайн. Известна е най-вече със поредицата си с главен инспектор Уексфорд, от която са публикувани 24 романа. Рендъл е написала още 27 самостоятелни романа подписани със собственото й име, 15 като Барбара Вайн, както и новели и разкази.

Свързани заглавия
13 велики писателки на мистерии

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …