Начало / Свят / Излезе книга за залавянето на първия комендант на „Аушвиц”

Излезе книга за залавянето на първия комендант на „Аушвиц”

Излезе книга за залавянето на първия комендант на концентрационния лагер „Аушвиц” Рудолф Хьос, съобщи британският „Телеграф”. „Hanns and Rudolf: The German Jew and the Hunt for the Kommandant of Auschwitz” е написана от Томас Хардинг – писател и журналист. Творбата е публикувана от „Simon & Schuster” и е 368 страници.

Книгата ни пренася обратно до май,1945 г. Втората световна война е свършила. Британският отдел на армията военни престъпление преследва хора, заемали важни постове по време на нацисткия режим и отговорни за някои от най-големите зверства в историята на човечеството. Лейтенант Ханс Александър, който служи в британските служби, си поставя за цел да залови Рудолф Хьос – първият комендант на „Аушвиц”. Под негово ръководство в концлагера са убити над 1 милион мъже, жени и деца. Това е човекът, приложил програмата на Адолф Хитлер за масово унищожение.

Хардинг ни показва цялото разследване от първия ден, през залавянето на Хьос от страна на Ханс Александър, до обесването на оберщурмбанфюрера на „СС” през 1947 г.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …