Начало / Свят / Сър Иън Маккелън ще играе Шерлок Холмс

Сър Иън Маккелън ще играе Шерлок Холмс

Сър Иън Маккелън е поредният известен актьор, който ще играе вечния детективски персонаж – Шерлок Холмс, съобщи Deadline.com. Маккелън ще бъде в ролята на популярния детектив в адаптацията на романа „A Slight Trick of the Mind” от Мич Кълин. Прожекцията ще бъде режисирана от Бил Кондън.

„A Slight Trick of the Mind” излезе през 2005 г. Действието се развива през 1947 г. Шерлок Холмс е стар и вече в края на своя живот. Той не може да ходи без бастун, а паметта му вече го напуска. Живее с икономка и нейния син, на когото разказва своите спомени. На Холмс обаче му се налага да се сблъска отново със стар случай, останал неразкрит в миналото.

Бил Кондън и Иън Маккелън не работят за първи път заедно. Кондън получи „Оскар” за най-добър сценарий за филма от 1998 г. „Gods and Monsters”. Именно Маккелън беше в главната роля.

Сър Иън Маккелън е английски актьор, роден през 1939 г. Носител е на „Златен глобус”, „Тони” и много други награди. Два пъти е номиниран за „Оскар” и три пъти за „БАФТА”. Неговата кариера стартира още през далечната 1959 г. В популярната култура е известен най-вече с ролите си в адаптацията на комиксовата поредица „X-Men” и в екранизирането на творбите на Дж. Р. Р. Толкин, „Властелинът на пръстените” и „Хобит”. Маккелън открито признава, че е хомосексуалист преди много години.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …