Начало / Автори / Жените и Селинджър

Жените и Селинджър

С излизането на филма „Salinger” и биографията със същото име животът на известния писател Дж. Д. Селинджър ще се разкрие пред широката общественост. Както е известно, авторът на „Спасителят в ръжта” пазеше в тайна личния си живот и не публикува приживе нищо друго освен популярната класика. През идните години обаче ще излязат и други негови книги.

В интервю за huffingtonpost.com режисьорът на прожекцията Шейн Салерно разкри едно от интересните неща, които е открил при проучванията за филма, които му отнемат 10 години. Селинджър харесвал момичета, доста по-млади от него.

„Той е имал много особени взаимоотношения с жените. Бил е заинтересован от жени на ръба на зрелостта, на около 16-18 години, понякога по-възрастни. Но не по начина, по който човек би си помислил. Такъв е случая с Джийн Милър, която се запознава с него когато е на 14, а той – на 30. Те имат абсолютно платонична връзка преди тя да навърши 18. Били са приятели, общували са по специален начин”.

Салерно наблегна, че влечението на Селинджър не е било от сексуален характер. Авторът бил възхитен от тяхната младежка невинност. Според режисьора това е свързано с копнежа на писателя по младежките му години преди Втората световна война. Селинджър служи по време на войната и преживяното бележи живота му завинаги.

 „Той винаги е бил възхитен от този период, в който светът на възрастните, още не е влязъл в живота ти”, допълни Салерно.

Книги от Селинджър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …