Начало / България / Форум, посветен на иновативните услуги в библиотеките, ще се проведе в началото на септември

Форум, посветен на иновативните услуги в библиотеките, ще се проведе в началото на септември

Как съвременните библиотеки да въвеждат модерни електронни услуги – това ще бъде основната тема на форум, организиран от Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич, съвместно с Програма „Глоб@лни библиотеки – България”. Партньори на събитието, което ще се проведе на 3 и 4 септември в курорта Албена, са регионалните библиотеки във Варна и Разград, съобщи „Дарик“.

Форумът ще се проведе под наслов „Иновативни услуги в обществената библиотека – в подкрепа на местната общност”. В рамките на срещата щe бъдат представени добрите библиотечни практики в разработването и предоставянето на електронни услуги, удовлетворяващи информационните потребности на местните общности в различни тематични области – на пазара на труда (е-заетост), на здравеопазването (е-здраве), в областта на културата и образованието (е-култура, е-образование).

Форумът ще подпомогне обмена на добри библиотечни практики между трите административни области. Организираната тематична среща ще провокира идеи и мнения за въвеждане на иновации в търсене на модела на успешната библиотека и утвърждаването и като институция, която би могла да промени живота на хората в местните общности, ще спомогне за изграждането на капацитет на целевите библиотеки да провеждат застъпнически кампании и ще подобри създадените и поддържани партньорства с местната власт /община, областна управа/, образователни, социални и културни, бизнес, регионални структури на държавната администрация. В програмата ще бъдат включени презентации от целевите библиотеки от областите Добрич, Варна и Разград по теми, които съответстват на приоритетите на библиотеките от двата региона, представят информационните им  възможности и тяхното максимално реализиране в съвременното библиотечно обслужване.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …